کوالالامپور

توضیح اولیه: 

کوآلالامپور شهری بسیار بزرگ با چندین منطقه‌ی وسیع، ساختمان‌های عظیم و برج‌های سربه فلک کشیده، پایتخت مالزی و مرکز سیاسی اداری این کشور است. این شهر که به اختصار KL نامیده می‌شود، شهری ۶.۵ میلیون نفری است که در عرض ۱۵۰ سال از یک دهکده کوچک به «ابرشهر» تبدیل شده است.

متن اصلی: 

فرهنگ محلی منحصر بفرد و جالب برای گردشگران، به همراه هتل‌های با کیفیت و با قیمت مناسب، فروشگاه‌های مدرن و بزرگ و سرمایه‌گذاری عظیم دولت این کشور در دهه‌ی اخیر جهت به‌سازی زیرساخت‌های صنعت توریسم، سبب شده تا سالانه میلیون‌ها نفر از سراسر جهان، منجمله ایران، به این شهر سفر کنند.

مناطق مختلف کوآلالامپور

این شهر مدام در حال گسترش است بطوریکه برخی شهرهای کوچک نزدیک به خود را نیز بلیعده و هرروز حریصانه بزرگ می‌شود.

نواحی مختلف کوآلالامپور

  • قسمت قدیمی شهر: ناحیه سنتی و تاریخی شهر. ادارات دولتی، میدان مرداکا، ساختمان سلطان عبدالصمد و باشگاه سلانگور در این ناحیه هستند. مرکز تاریخی چینی‌ها نیز در این قسمت است.
  • مثلث طلایی: شاخصه این ناحیه برج‌های معروف پتروناس است. به طور کلی هتل ها و فروشگاه های زیادی در این منطقه یافت می‌شود.
  • توآنکو عبدالرحمن: در ۵۰۰ متری محله چینی ها، این مرکز تجاری سنتی شهر قرار دارد که در ایام برخی جشن‌ها مانند جشن‌های عید فطر بسیار شلوغ می‌شود. مرکز بزرگ تجارت جهانی نیز در این ناحیه است.
  • بریک‌فیلدز: منطقه معروف به هند کوچک با فروشگاه‌های سنتی لوازم و پوشاک هندی و همینطور ایستگاه اصلی ریل شهر یعنیKL Sentral در این ناحیه واقع است.
  • بانگسار و میدوالی:ناحیه‌ای در جنوب شهر، با رستوران‌هایی شلوغ و فروشگاه‌هایی بزرگ که یکی از مراکز اصلی خرید در شهر هستند.
  • دامانسارا و هارتاماس: حومه بزرگ شهر در غرب آن که پر از رستوان و کافه است.
  • آپانگ: در شرق شهر قرار داشته و اغلب سفارتخانه‌های خارجی در آنجا قرار دارند.
  • حومه شمالی شهر:  منطقه بسیار بزرگ در شمال شهر که مناظر طبیعی زیبایی چون غارهای باتو، باغ وحش ملی و موسسه‌ی تحقیقات جنگلی را داراست.
  • حومه جنوبی شهر: در این قسمت مجموعه‌های ورزشی مانند استادیوم ملی و مجموعه ورزشی ملی بوکیت جلیل و پوتراجایا قرار دارند و چندان برای گردشگران جذاب نیست.

سفر به کوآلالامپور

سیستم حمل و نقل عمومی مالزی استانداردهای منطقه‌ای را داراست و مسافران را به خوبی جابه‌جا میکند. ظاهر اغلب وسایل شیک و مدرن بوده و سبکی اروپایی دارند اگرچه در واقعیت امر و برغم کیفیت خوب، منطبق بر استاندارهای اروپایی نیستند.
سفر به کوآلالامپور با هوایپما: مه پروازهای برنامه‌ریزی شده و بین المللی در فرودگاه بین المللی کوآلالامپور که در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر واقع است، به جابه‌جایی مسافران می‌پردازند. سازه‌ی شیشه و فلزی این بنای ۲.۵  میلیارد دلاری در سال ۱۹۹۸ افتتاح شده و آن را جزء مهم‌ترین فرودگاه‌های بین‌المللی کرده است. فرودگاه بین المللی سلطان عبدالعزیزشاه در سوبانگ تنها برای پروازهای چارتر و شخصی بکار می‌رود.
ترمینال: اصلی‌ترین شاخصه‌ی این فرودگاه ترمینال اصلی آن است. ترمینالی ارزان قیمت در مسیرترمینال اصلی قرار دارد که به اصطلاح LCCT نامیده می‌شود. از طریق این ترمینال با استفاده از خطوط اتوبوس می‌توان بین فرودگاه و شهر با قیمت ارزان (حدود ۲.۵ رینگت) مسافرت نمود. از ساختمان ایستگاه اصلی، بخشی جدا از ترمینال اتوبوس ها در طبقه زیرزمینی ساختمان پارکینگ C وجود دارد که این اتوبوس های ارزان قیمت توقف می‌کنند. البته در جلوی ترمینال LCCT هم توقف دارند.  از ایستگاه ترن کلیا اکسپرس به سمت طبقه دوم رفته و علامت های پارک C را دنبال کنید تا به ایستگاه اتوبوسها برسید.
در ترمینال اصلی این فرودگاه اما خدمات بسیار گرانتری ارائه می‌شود. برخی رانندگان تاکسی نیز سعی می‌کنند مسافران را به مینی‌بوس‌ها و یا تاکسی‌های گرانی هدایت کنند که گاه کرایه‌ای ۹۰ رینگتی دریافت می‌کنند.
ترمینال جدید LLC نزدیک ترمینال اصلی و به نام KLIA2 در حال ساخت و ساز بوده و قرار است در سال ۲۰۱۴ تکمیل شود. همه فعالیت‌های ترمینال LCCT به این ترمینال جدید منتقل خواهد شد. همچنین با اتصال به ترن سریع‌السیر KLIA مسافران می‌توانند به مرکز شهر مسافرت نمایند.

رفت و آمد بین فرودگاه و داخل شهر کوالالامپور

ترن

  • ترن های KLIA: ترن‌های شبانه‌روزی که ایستگاه مرکزی را بوسیله بزرگراه مواصلاتی KL مرکزی به شهر متصل می‌کنند.
  • ترن های اکسرپس KLIA: ترن‌هایی سریع که مسیرها را حداکثر در نیم ساعت طی می‌کنند. در ساعات شلوغ روز هر یک ربع، یک ترن حرکت میکند و در ساعات بعدی هر ۲۰ دقیقه، یکبار. ترن‌های ترانزیتی KLIA نیز در عرض ۳۶ دقیقه با توقف‌هایی در سالاک تینجی، پوتریاجا و بندر تاسیک سلاتون به فرودگاه می‌روند.

اتوبوس

  • ایستگاه نیلای: از این ایستگاه چندین خط اتوبوسی حرکت می‌کنند که در بین راه خود از فرودگاه نیز گذشته و می‌توان از آن ها برای سفر به فرودگاه استفاده نمود چرا که بسیار ارزان هستند. البته برای طی مسافتی که ترن‌ها در عرض نیم ساعت طی می‌کنند، با استفاده از این اتوبوس‌ها به سه ساعت و نیم زمان نیاز است!
  • Airport Coach: از این ایستگاه هر ساعت یکبار یک سرویس اتوبوسی به سمت ترمینال حرکت میکند که کرایه هر نفر ۱۰ رینگت است.
  • ایستگاه شاتل ستاره: اتوبوس‌ها از کِلیا به سمت کوتارایا و پودورایا حرکت می‌کنند.
  • ایستگاه سپانگ اومنی‌باس: اتوبوس‌های نامنظم و نه چندان راحت دارد.

تاکسی

  • از KLIA: تنها تاکسی‌های ارزان و لیموزین‌های فرودگاه لیمو که دارای مجوز هستند، می‌توانند مسافران را سوار کنند. برای استفاده از این تاکسی‌ها باید از خود فرودگاه کوپن تاکسی خریداری نمایید. درصورتی که در سفرتان تنها نیستید سفر با تاکسی‌ها هم راحت‌تر و هم سریع‌تر و باصرفه است.
  • به سمت KLIA: با هر تاکسی که در شهر برخورد کردید می‌توانید از او بخواهید تا شما را به کلیا ببرد اگرچه متقاعد کردن آنها برای استفاده از تاکسی‌متر سخت است. حتما در مورد کرایه قبل از سوارشدن صحبت کنید. هزینه اتوبان و ورودی فرودگاه هم ممکن است از شما گرفته شود.
  • تاکسی های ارزان قیمت فرودگاه لیمو: با استفاده از این تاکسی‌ها، با ۶۵ رینگت می‌توانید از داخل شهر به فرودگاه بروید.

رفت و آمد به ترمینال LCCT

  • ترن: خطوط ریلی تنها به ایستگاه اصلی متصل می‌شوند. با اینحال می‌توانید با خریدن بلیط کلیا به LLCT که شامل مسیر کلیا به ایستگاه ERL . یرویس رایگان اتوبوسی به سمت LLCT است به این ایستگاه بروید.
  • اتوبوس: چندین سرویس اتوبوسی به مقصد این ترمینال هوایی از داخل شهر و نیز بیرون ترمینال‌های مسافربری برقرار است از جمله شرکت‌های اسکای‌باس و ائروباس که هر نیم ساعت سرویس‌هایی به مقصد این ترمینال در برنامه خود دارند.

فرودگاه سوبانگ: همان فرودگاه سلطان عبدالعزیزشاه است که بیشتر به نام سوبانگ شناخته می‌شود. این فرودگاه اصلی‌ترین و بزرگترین فرودگاه مالزی قبل از تأسیس KLIA بوده و قدمت بیشتری دارد و به همین خاطر به شهر نیز نزدیک‌تر است. امروزه فقط برای برخی پروازهای داخلی و پروازهایی که از سنگاپور هستند از این فرودگاه استفاده می‌شود. در حقیقت کاربرد اصلی این فرودگاه، پذیرایی از پروازهای هواپیماهای شخصی و نیز توربوپراپ‌ها بوده است. این فرودگاه فاصله‌ای ۲۵ کیلومتری از شهر دارد بنابراین برای رفتن به آن بهتر است از تاکسی استفاده کنید.
سفر به کوآلالامپور با استفاده از جاده‌ها: سفر به این شهر از طریق جاده و بصورت زمینی برای مسافران ایرانی چندان سهل و راحت نیست مگراینکه از کشوری مانند سنگاپور بخواهید وارد این شهر شوید که در این‌صورت می‌توان از بزرگراه کاراک استفاده نمود.
سفر به کوآلالامپور با استفاده از دریا: کوآلالامپور شهری ساحلی نیست ولی از طریق بندر کلانگ که در ۴۰ کیلومتری این شهر قرار دارد، می‌توان از سوماترای اندونزی به آن سفر کرد.
سفر به کوآلالامپور با اتوبوس: کوآلالامپور چندین ترمینال مسافربری مختص اتوبوس‌ها دارد که مسافت‌های زیادی از کشور را تحت پوشش قرار می‌دهند. حتما ده الی بیست دقیقه قبل از زمان حرکت در ترمینال باشید.
سفر به کوآلالامپور با خطوط ریلی: با توجه به مدرن بودن تاسیسات ریلی این کشور سفر با خطوط ریلی از طریق کشورهای سنگاپور و تایلند به آن امکان پذیر است. ایستگاه قدیمی و بسیار باشکوه شهر نیز نزدیک میدان مرداکا قرار دارد و از جاذبه‌های دیدنی این شهر محسوب می‌شود.

گردش در کوالالامپور

سیستم حمل و نقل عمومی این شهر با هدف راحتی گردشگران طراحی شده است ولی هنوز نیاز به انجام اصلاحات دارد تا در مسیر صحیح خود قرار بگیرد. این شهر مثل همه‌ی شهرهای در حال توسعه طی روز ترافیک بالایی دارد. برای فرار از این ترافیک ملال‌آور و وقت‌گیر بهترین کار استفاده متنوع از سیستم حمل و نقل عمومی است. بطور مثال طی کردن برخی خیابان‌های شهر با مونوریل و سپس ادامه مسیر با تاکسی یا اتوبوس.
ترن: قطار شهری کوآلالامپور چهار مسیر مختلف دارد که البته کاملا متصل نیستند.

  • LRT:‌ نزدیک‌ترین مسیر به مترو همین خط است که توسط RapidKL اداره می‌شود و بر روی پایه‌های تنها ایستگاه مرکزی زیرزمین حرکت میکند. این مسیر شامل سه خط است، خط آمپانگ، سری پتالینگ و کلانا جایا. با توجه به پیچیده بودن این مسیر حتما نقشه آن را پرینت بگیرید و یا روی موبایل خود داشته باشید. همینطور با توجه به نبودن سطل آشغال، کیسه‌ای برای زباله‌های احتمالی به همراه داشته باشید.
  • مونوریل KL:  مسیری که واگن ها بطور کلی در ارتفاع بالا حرکت کرده و مسیری بسته (حلقه وار) را طی می‌کنند. در این حالت میتوان منظره مرکز شهر را بخوبی مشاهده نمود.
  • KTM Komuter:‌ دو خط دارد که در وسط شهر به یکدیگر رسیده و سپس به حومه شهر حرکت می‌کنند. برای استفاده از واگن های این خط ممکن است تا ۲۰ دقیقه هم منتظر بمانید چرا که واگن‌های آن کمتر از خط LRT است.
  • KLIA: واگن‌ها بین مرکز شهر و فرودگاه KL حرکت می‌کنند. واگن های اکسپرس بدون توقف هستند و مستقیما به سمت فرودگاه می‌روند ولی بقیه در ایستگاه‌های پوتراجایا و سالاک تینجی توقف دارند.

چند نکته در مورد خطوط ریلی کوالالامپور

  • خطوط LRT اسامی مختلفی در گذشته داشته اند. بنابراین اگر اسم ایستگاهی را متفاوت شنیدید، تعجب نکنید.
  • ایستگاه مونوریل KL Sentral به خود KL Sentral نزدیک نیست و باید کمی پیاده روی کنید تا به آن برسید.
  • برخی بلیط‌ها مجتمع و کلی هستند. یعنی با یک بلیط می‌توانید به همه ترن‌ها سوار شوید ولی در صورت گم کردن بلیط دوباره باید محل خرید بلیط پیدا کنید. توصیه می‌کنیم بلیط هر مسیر را جداگانه تهیه کنید تا دچار دردسر نشوید.
  • اگرچه حرکت ترن‌ها طبق برنامه زمان‌بندی صورت می‌گیرد ولی اگر ترن‌های اتوماتیک خط کلانا جایا توقف داشته باشند، ممکن است تا دو ساعت یا بیشتر معطل شوید.

اتوبوس

  • اتوبوسهای تور KL Hop-on Hop-off حدود ۴۲ نقطه از شهر را پوشش می دهند و دارای اینترنت وایرلس رایگان نیز هستند. هر مسافر دارای هدفونی است که اطلاعات مکان و مسیرها از طریق آن به وی ارائه می‌شود. بلیط‌ها به صورت ۲۴ و یا ۴۸ ساعته و استفاده نامحدود در طی این مدت هستند. با توجه به استقبال گردشگران از این سرویس‌ها، سعی کنید در ساعات خلوت مراجعه کنید.
  • دو خط اتوبوسی رایگان ارغوانی رنگ از سال ۲۰۱۲ از مسیر پاسارسنی به سمت مراکز خرید بوکیت بینتانگ راه اندازی شده‌اند که مسافران را به اتوبوس های سبز رنگ که دور شهر حرکت می‌کنند، متصل می‌کنند.
  • شرکت RapidKL اتوبوس‌های عمومی ارزانی در اختیار مسافران قرار می‌دهد ولی تعداد اتوبوس‌ها کمی است و برای مسافران گذرا که مدت کمی در این شهر می‌مانند، کاربرد زیادی نخواهد داشت اما اگر بصورت اتفاقی به یکی از این اتوبوس‌ها برخوردید حتما استفاده کنید که مسیرهای مشخصی دارند.

تاکسی

تاکسی‌های عادی سفید و قرمز و همینطور آبی رنگ با کرایه‌هایی تقریبا یکسان مسافران را جا به جا می‌کنند. تاکسی‌های نوع اول نصف کرایه تاکسی‌های آبی رنگ را می‌گیرند.
با توجه به خطوط ریلی و اتوبوسی شاید چندان نیازی به تاکسی نباشد ولی در صورت نیاز حتما در مورد کرایه صحبت کنید. معمولا تاکسی‌های گذری مناسب‌تر از تاکسی‌هایی هستند که منتظر توریست‌ها می نشینند! هرگز در مورد مسیرها با رانندگان مشورت نکنید چرا که احتمال دارد مسیر دورتری را انتخاب کنند. به خاطر داشته باشید تاکسی‌های شبانه کرایه بیشتری تا ۵۰ درصد دریافت می‌کنند.
امکان رزرو تاکسی با استفاده از اپلیکیشنی به نام Easy Taxi که در گوشی‌های هوشمند نصب می‌شود، وجود دارد. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید بصورت مستقیم با رانندگان تماس بگیرید. نرم‌افزار فوق رایگان بوده و رانندگان مربوطه نیز تأییده دارند و همه از تاکسی‌متر استفاده می‌کنند.

خودروی اجاره‌ای

اجاره ماشین در مالزی درصورت داشتن گواهینامه بین‌المللی و حوصله سر و کله زدن با ترافیک کسل کننده خیابان‌ها و رانندگان بی‌ملاحظه و مخصوصاً موتورسواران میسر است. پارک کردن در خیابان‌های شلوغ به معنی گیرافتادن شما بین دیگر خودروهایی است که دوبله و یا حتی سوبله پارک کرده‌اند بنابراین سعی کنید برای رفت و آمد به مکان شلوغ از خودرو استفاده نکنید.

پیاده‌روی

مرکز قدیمی شهر محیطی فشرده داشته و ساختمان‌های تاریخی زیبایی دارد که با پای پیاده می‌توان به راحتی در این منطقه به گشت و گذار پرداخت. همینطور پیاده‌روی در اوقات گرم روز بین مرکز شهر و منطقه معروف به مثلث طلایی که برج های معروف دوقلوی پتروناس در آن قرار دارند، بسیار لذت بخش است.
خیابان‌ها و پیاده‌روها وضعیت مناسبی دارند مگر به هنگام باران که احتمال لغزش در پیاده‌روها وجود دارد. همینطور علائم نیز به خوبی نصب شده‌اند تا گردشگران مسیرها را به خوبی شناسایی کنند. توجه داشته باشید عبور از عرض خیابان در محل‌های مشخص شده صورت می‌گیرد و در صورت تخلف ممکن است تا ۳۰ رینگت جریمه شوید.

دیدنی‌های کوآلالامپور

  • برجهای دوقلوی پتروناس: آسمان خراشی ۴۵۲ متری شامل دو برج که بوسیله پلی در ارتفاع ۱۷۵ متری از سطح زمین به یکدیگر متصل شده‌اند. این برج بدست معمار آرژانتینی، سزار پلی طراحی شده و نماد شهر کوآلالامپور محسوب می‌شود.
  • باغ پرندگان: باغی سرپوشیده و پر از انواع پرندگان بومی مالزی و همینطور سایر پرندگان وارد شده از دیگر نقاط جهان است که در کنار دریاچه معروف باغها ساخته شده است.
  • برج مناره: برجی با ارتفاع ۴۲۱ متر که به منظور اهداف مخابراتی در سال ۱۹۹۵ افتتاح گردید. منظره شهر از این ارتفاع بسیار نفسگیر و زیباست. از این برج برای رصد ماه نیز استفاده می‌کنند.
  • محله چینی‌ها:محله‌ای رنگارنگ در کنار خیابان پتالینگ که مغازه‌ها و فروشگاه‌های زیادی مشغول به فروختن اجناس دست‌سار، لباس و سایر اقلام هستند.
  • هند کوچک: خیابانی کاملا متفاوت با سایر مکان‌های مالزی که اغلب فروشگاه‌های آن توسط تجار هندی خریداری شده و اداره می‌شود. این محله یکی از مهمترین جاذبه های توریستی کوآلالامپور محسوب می‌شود.
  • پارک پروانه‌ها:پارک عمومی بزرگی که یکی از جذابیت‌های گردشگری کوآلالامپور محسوب می‌شود. در این پارک که نزدیک باغ پرندگان ساخته شده، حدود ۵ هزار نوع پروانه پرواز می‌کنند.
  • مرکز شهر (KLCC):این قسمت از شهر بسیار پرجمعیت و شلوغ و پر جنب و جوش است. تقریبا همه نیازهای خریدتان را می‌توانید در این قسمت از شهر تهیه کنید چرا که هر طرف را نگاه کنید، فروشگاهی بزرگ یا کوچک مشاهده خواهید کرد. پارکی هم جهت استراحت در این بخش وجود دارد.
  • باغ وحش نیگارا: مجموعه باغ‌وحش و آکواریوم عبدالرحمن که در ۱۳ کیلومتری شهر بنا شده و بسیار دیدنی است.
  • شهرک گنتینگ: شهرکی توریستی تفریحی در ۵۰ کیلومتری شهر که دارای آب و هوای خنکی بوده و با دارابودن چندین هتل و رستوران و امکانات تفریحی و پارک‌ها و همینطور تله کابین سریع مقصد بسیاری از گردشگران خارجی و همینطور شهروندان KL است.
  • غارهای باتو: مجموعه غارهای آهکی کشف شده در سال ۱۸۹۲ که در ۱۳ کیلومتری شمال شهر قرار دارند. میمون‌ها و راه‌پله های مسیر این غارها آنها را معروف‌تر کرده است.
  • پارک آهوها: پارکی زیبا و سرسبز در کنار دریاچه‌ای کوچک که جهت زندگی آزادانه آهوها طراحی شده است.
  • دریاچه تیتی‌ وانگسا: مجموعه پارک و دریاچه‌ای تفریحی در شمال مرکز تجاری شهر که بزرگترین چرخ و فلک دنیا با ارتفاع ۶۰ متر را در خود جای داده است.
  • معبد تیان هو: معبدی مجلل و زیبا که در سال ۱۹۸۷ ساخت آن به اتمام رسید و یکی از مکان‌های برگزاری مراسمات مذهبی و همینطور جشن‌های بودائیان، هندوها و چینی‌هاست.

طبیعت و جغرافیای ‌کوآلالامپور

جغرافیای کوآلالامپور ارتباط تنگاتنگی با دره کلانگ دارد. این دره بسیار بزرگ از شرق با کوه های تیتی‌وانگسا، چندین محدوده کوچک از شمال و جنوب و تنگه مالاکا از غرب محدود شده است. کوآلالامپور کلمه‌ای مالایی به معنی «محل بهم رسیدن دو سیلاب» است چرا که دور رود کلانگ و گومباک به یکدیگر می‌رسند. 
وسعت شهر در حدود ۲۴۳ کیلومتر مربع برآورد شده است.
با توجه به وجود کوه‌های تیتی‌وانگسا در شرق و جزایر سوماترای اندونزی در غرب، این شهر آب و هوای جنگل‌های استوایی را داراست. جایی که هوایی گرم و آفتابی داشته و باران‌های گاه و بی‌گاهی شروع به بارش می‌کنند.  هوای این منطقه هرگز زیر ۱۴ درجه سانتیگراد نمی‌رسد و ماکزیمم دمای هوا نیز ۳۹ درجه است. ماه‌های ژوئن و جولای کم باران‌تر از ماه‌های دیگر هستند اگرچه به طور متوسط در این دو ماه ۱۲۷ میلیمتر و بطور کلی در طی سال ۲۲۰ میلیمتر باران می‌بارد.

خلاصه‌ای از تاریخ کوآلالامپور

کوآلالامپور شهری باستانی نیست چراکه تاریخ پیدایش آن به سال ۱۸۵۰ باز می‌گردد زمانی که ریاست منطقه کلانگ، کارگران چینی را برای استخراج قلع از معادن این کشور به خدمت گرفت تا اینکه این کارگران در محل اتصال دو رود معروف منطقه ساکن شدند. پس از مدتی چینی‌ها گروه‌های مبارز و تبهکاری را برای بدست آوردن حکمرانی منطقه تشکیل دادند که منجر به قطع استخراج قلع از معادن شد. بنابراین انگلستان به عنوان حکومت مستقر در سلانگور که به این منابع نیاز فراوان داشت، دست به کار شده و سردسته چینی‌ها را به ریاست منطقه کوالالامپور برگزید. اما این سومین فرماندار چینی منطقه بود که شروع به توسعه کرده و آن را از دهکده‌ای کوچک به شهری متوسط تبدیل نمود تا اینکه در سال ۱۸۸۰ پایتخت ایالت سلانگور شد.
طی جنگ جهانی دوم، این شهر توسط قوای ژاپنی فتح گردید و تا سال ۱۹۴۵ یعنی سه سال در اشغال بود. بعد از حمله اتمی به ژاپن، حاکم ژاپنی این شهر، آن را به قوای انگلیس تحویل داد. تنوع نژادی و مذهبی در این شهر همیشه جذاب نبوده است و گاهی سبب درگیری‌های گسترده‌ای مخصوصا بین جامعه اکثریت مالایی و اقلیت چینی شده است. این شهر هم اکنون پایتخت اقتصادی مالزی است و اماکن اداری بیشتر به پوتراجایا انتقال داده شده‌اند.

خرید در کوالالامپور

خرید از مالزی و پایتخت یکی از موارد مورد علاقه‌ی بسیاری از گردشگران است. کوالالامپور بیش از ۶۶ فروشگاه و مرکز تجاری دارد که اجناسی با قیمت‌های مختلف را عرضه می‌کنند.

مهم‌ترین مناطق تجاری کوالالامپور

  • Suria KLCC یکی از اصلی ترین مراکز خرید شهر محسوب می‌شود که در برج های پتروناس واقع است. قیمت بالای اغلب محصولات از ویژگی این فروشگاه بسیار لوکس است.
  • ناحیه تجاری اصلی شهر یعنی بوکیت بیتانگ در منطقه مثلث طلایی شهر ساخته شده است. این ناحیه تجاری سه جاده اطراف خود به نام های جلان بوکیت بینتانگ، جلان ایمبی و جلان سلطان اسماعیل را دربرگرفته و رستوران‌ها و کافه‌های روباز زیادی دارد.
  • اگر از علاقه مندان گجت‌های الکترونیکی هستید، حتما از سرزدن به  Low Yat Plaza پیشمان نخواهید شد.
  • فروشگاه بزرگ MidValley و همینطور مرکز خرید مجلل The Gardens، در  منطقه بانگسار قرار دارند. در این ناحیه چندین فروشگاه دیگر نیز فعالیت می‌کنند.
  • ناحیه دامانسرا در شمال غربی شهر یکی از مکان‌هایی است که فروشگاه‌های زیادی مانند The Curve ،e@Curve، Ikano Power Centre، IKEA و ... دارد.
  • در شهرهای همسایه یعنی پوتراجایا و سوبانگ جایا نیز فروشگاه‌های زیادی وجود دارد مانند فروشگاه بزرگ Sunway Pyramid در پتالینگ جایا و امپراطوری سوبانگ در سوبانگ که حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، ارزش دیدن دارند.
  • به جز فروشگاه‌هایی که بیشتر ظاهر غربی دارند، می‌توانید از فروشگاه‌های سنتی آسیایی نیز خرید کنید. بهترین ناحیه برای این کار، محله چینی در مرکز شهر است. این مرکز بهترین جا برای خریدن سوغاتی از مالزی محسوب می‌شود. این ناحیه تجاری به پاسار سنی نیز معروف است.
  • ناحیه هند کوچک نیز دارای فروشگاه‌هایی است که لوازم ساخت کشورهایی چون هند، اندونزی و چین را عرضه می‌کنند. برخی از این لوازم در خود مالزی تولید می‌شوند. پارچه‌های سنتی زینتی اندونزیایی (باتیک و سانگکت) در اغلب فروشگاه‌ها پیدا می‌شوند. اگر علاقه‌مند به خرید لباس‌های سنتی مالایی -دست ساز- هستید، سعی کنید به فروشگاه‌های بزرگ مراجعه کنید.
  • جشنواره‌های خرید هر ساله در ماه‌های مارچ، می و دسامبر برگزار می‌شوند و اغلب گردشگرانی که قصد خرید دارند، سعی می‌کنند در این ماه‌ها به این کشور سفری داشته باشند.

تعدادی از معروف‌ترین فروشگاه‌های کوآلالامپور

  • ساختمان برجایا تایم اسکوئر (متروجایا): هفتمین برج بلند دنیا با ۴۸ طبقه مغازه، هتل و مجموعه تجاری و پارک تفریحی است. محلی برای خرید و تفریح توامان.
  • فارنهایت 88:این مکان قبل از بازسازی کلی آن، KL Plaza نامیده میشد و به خاطر فروش پوشاک برند معروف ژاپنی یعنی Uniqlo معروف است. البته برای دوست داران IT نیز محصولات فراوانی وجود دارد.
  • Low Yat Plaza: داشتن محصولات ارزان قیمت صنعت IT یکی از خصوصیات این بنای ساخته شده در مرکز بوکیت بیتانگ است.
  • Pavillion:در این مرکز تقریبا هرنیازی به خرید برآورده می‌شود، از خریدهای روزانه تا خرید اسباب تخصصی. این مجتمع نیز درمرکز بوکیت بیتانگ بنا شده و دارای امکانات تفریحی نیز می‌باشد.
  • گالری استارهیل: بنای منحصر بفرد این ساختمان با شکل و شمایلی کاملا متفاوت از ساختمان‌های اطراف و وجود برندهای مطرح و گران قیمت بازار در آن، سبب مطرح شدن این مرکز شده است.
  • Sungei Wang Plaza: مجتمع تجاری تفریحی مورد علاقه جوانان و نوجوانان است. چرا که مرکز فروش کالاهایی چون لباس، کتاب، بازی های کامپیوتری و اسباب بازی محسوب می‌شود.
  • Suria KLCC:این مرکز فروش در برج‌های پتروناس واقع است و یکی از مراکز خرید مهم مالزی محسوب می‌شود.
  • Utama: این مرکز که به One U نیز معروف است در پتالینگ جایا قرار داشته و بزگترین مجتمع خرید مالزی محسوب می‌شود. این مجتمع کارکرد تفریحی نیز دارد.
  • Sunway Pyramid: مجتمع تجاری به شکل اهرام ثلاثه مصر باستان که دارای پیست اسکی روی یخ نیز میباشد. این بنا در قلب Bandar Sunway قرار دارد و مرکزی تفریحی نیز محسوب می‌گردد.
  • AEON Bukit Tinggi: این بنا در Bandar Bukit Tinggi واقع شده و بیشتر به نام JUSCO Bukit Tinggi شناخته می‌شود. این مجتمع یکی از ساختمان‌های تجاری است که توسط مردم محلی نیز مخصوصا هنگام تعطیلات آخر هفته، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

غذا و رستوران در کوآلالامپور

اکثر رستوران‌های شهر ساعت ده شب تعطیل می‌شوند مگرچند رستوران و کافه شبانه‌روزی در مرکز شهر. غذاها نیز اغلب کیفیت خوب و قیمت بسیار پایینی دارند و تنوع غذایی با توجه به تنوع نژادی در این شهر بالاست و می‌توان غذاهایی هندی و چینی و نیز غربی را علاوه بر غذاهای محلی مالایی‌ها سفارش داد.
برخی کافه‌ها در کنار خیابان میز و صندلی برای صرف نوشیدنی و غذا گذاشته‌اند مثل محله چینی‌ها. این کافه‌ها تقریبا شبانه‌روزی باز هستند و با قیمت ارزانی که دارند پذیرای بسیاری از مردم محلی و گردشگران می‌شوند.
پرطرفدارترین غذای مردم گوشت کباب شده روی چوب است که ساتای نیز نامیده می‌شود. برنج و انواع سُس‌های ساخته شده با گوشت‌های مختلف و ماهی‌ها، کلوچه‌های گیاهی، نودل، انواع نان مخصوصاً نان‌های هندی و ... از جمله غذاهای عمده‌ی این کشور هستند.
به چند نمونه غذای محلی مالایی اشاره می کنیم:
Apam balik
Ayam percik
Nasi Lemak
Rendang
Tempoyak

امینت و سلامت در کوآلالامپور

استفاد از بطری‌های آب آشامیدنی معمولا در همه جا توصیه می‌شود. چرا که مطمئن‌تر هستند و بهتر است احتیاط را در سفرهای خود بیشتر رعایت کنیم.
این شهر از نظر بیماری‌های مسری وضعیت مناسبی دارد. به طور مثال ابتلا به مالاریا با وجود گرمی و رطوبت منطقه، تقریبا صفر است ولی تب دنگی (این بیماری از طریق پشه‌ای به نام آئدس به انسان منتقل می‌شود. علائم آن سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است. بیمار بایستی فوراً در بیمارستان مداوا شود در غیر این صورت امکان مرگ زیاد است) ممکن است رخ بدهد بنابراین حتما از پماد دافه حشرات و همینطور سایر اسپری‌های مربوطه استفاده کنید.
بین ماه‌های می و اکتبر (اردیبهشت و مهر) ممکن است مه‌ای غلیظ، ناشی از آتش‌گرفتن جنگل‌های سوماترا و بونئو همه شهر را دربر بگیرد که این فضا برای کسانی که بیماری‌های تنفسی دارند، اصلا مناسب نیست. بنابراین در تنظیم وقت سفر خود، این مورد را نیز در نظر بگیرید.
در سال‌های اخیر با تلاش پلیس مالزی میزان جرائم مخصوصاً در مناطق توریستی و ایستگاه‌های عمومی کاهش چشم‌گیری یافته است ولی با این همه ممکن است جیب‌زنی و کیف‌قاپی در هر منطقه‌ای رخ بدهد، بنابراین احتیاطات لازم را حتما رعایت کنید.
به هنگام بارش باران مراقب لیزخوردگی سطح خیابان‌ها و کوچه ها نیز باشید.
حتما پاسپورت خود را به همراه داشته باشید تا در صورت وقوع هرگونه اتفاقی بتوانید به مراجع قانونی مانند پلیس مالزی مراجعه کنید.

نام‌های دیگر: 
Kuala Lumpur

افزودن دیدگاه جدید