مقبره

آرامگاه جلال‌الدین محمداکبر در آگرا - هند

در ۱۳ کیلومتری قلعه آگرا و در ناحیه سیکاندرا، آرامگاه جلال‌الدین محمد اکبر سومین و بزرگترین پادشاه سلسله گورکانیان هند قرار دارد که با ماسه‌سنگ قرمزرنگ ساخته شده و با مرمر نیز به آن نما داده شده است.

شاه اکبر به این رنگ بسیار علاقه داشت و اغلب بناهای ساخته شده در زمان او با این مصالح ساخته شده‌است و چون آگرا در زمان این پادشاه یکی از دوران‌های طلایی خود را سپری می‌کرده چندین بنا با مصالح این چنینی در شهر به چشم می‌خورد.
این آرامگاه باشکوه در قرن شانزدهم بدستور خود پادشاه ساخته شد. بطورکلی ساختن آرامگاه یکی از رسوم مذهبی گورکانیان بوده است.

درگاه حاجی علی در بمبئی - هند

درگاه حاج علی‌شاه بخاری، مجموعه مسجد و مقبره‌ای به همین نام است که در بخش جنوبی بمبئی و در کناره ساحلی شهر قرار داشته و اهمیت تاریخی و مذهبی بسیاری بخصوص برای مسلمانان منطقه دارد.
معماری این بنا، نمونه‌ای منحصر بفرد و زیبا از معماری هندی-اسلامی به شمار می‌رود که شامل دروازه‌ای بزرگ و پوشیده از سنگ‌های سفید مرمر، ساختمان اصلی درگاه که مقبره حاج‌علی‌ شاه در آن قرار دارد، دو حیاط و دو آسایشگاه، قوال خانه، مسجد و مناره می‌شود.

مقبره نظام‌الدین اولیا در دهلی - هند

نظام‌الدین اولیا در قرن سیزدهم میلادی می‌زیسته و نقش مهمی‌ در گسترش اسلام و مفاهیم عرفانی در منطقه داشته است. وی شاگران بسیاری را تربیت کرده که هر کدام از این شاگردان نیز نقشی اساسی در گسترش اسلام در گوشه و کنار شبه جزیره ایفا نمودند. از مشهورترین شاگردان و مریدان وی می‌توان به امیرخسرو دهلوی و برادرش اشاره نمود که تحت تاثیر وی، اشعار عرفانی بسیاری سرودند.

آرامگاه همایون در دهلی - هند

آرامگاه همایون مقبره‌‌ی متعلق به همایون، یکی از پادشاهان گورکانی هند است در سال ۱۵۷۰ بدستور همسر اول همایون پادشاه، بگابگوم (وی زنی باهوش، باسواد و آشنا به علم پزشکی و روانشناسی بود و از بستگان نزدیک پادشاه  بشمار می‌رفت) و بدست معمار ایرانی بنام میراک میرزا قیاس ساخته شد.

آکادمی Chen Clan در گوانگ‌ژو - چین

این بنا در سال ۱۹۵۹ تبدیل به موزه هنرهای مردمی شد. زیبایی معماری خارجی و نیز دکوراسیون داخلی مقبره هر گردشگری را به خود جذب می‌کند.

آکادمی چان‌کلن در ۷ کیلومتری جاده ژونگ‌سان قرار گرفته و شامل ۱۹ ساختمان با ۹ تالار و ۶ حیاط می‌شود. در این مجموعه بزرگ می‌توانید انواع هنرهای سنتی چینی همچون صنایع دستی چوبی، سفالگری و ... را مشاهده کنید.

مقبره امپراطور تو دوک در هوئه - ویتنام

مقبره امپراطور Tu Duc یکی از زیباترین مناطق دیدنی شهر و البته ویتنام است. این امپراطور مشهور ویتنامی که به فلسفه و شعر علاقه بسیاری داشت، بیش از ۴ هزار قطعه شعر و ۴۰۰ متن ادبی از خود برجای گذاشته است، با این حال در امر سلطنت چندان موفق نبود.

مقبره نظامی گنجوی در گنجه

مقبره‌ی امروزی «نظامی گنجوی» در سال ۱۹۴۷ و در مکان مقبره‌ای مخروبه‌ی وی بنا شد. بنای اولیه‌ی مقبره‌ی نظامی گنجوی شاهد جنگ دو کشور ایران و روسیه نیز بوده است. ارتش روسیه به فرماندهی ایوان پاسکوویچ معروف توانست قوای ایرانی را در این منطقه شکست دهد. آرامگاه نظامی تقریبا ۱۴ سال بعد تخریب شد تا اینکه میرزا آدیگوزل - خان منطقه قره‌باغ- دوباره آن را از نو ساخت.

 

موزه مولانا در قونیه

موزه مولانا در قونیه شامل یک مناره‌ی سبز رنگ منحصر بفرد، با سقف مخروطی شکل است که مقبره مولانا جلال‌الدین فیلسوف و عارف مشهور در آن قرار داشته و بعنوان نماد شهر قونیه محسوب می‌شود.

موزه مولانا که هم‌اکنون بعنوان موزه شناخته می‌شود، در اصل محل زندگی مولانا جلال الدین رومی و مرکزی برای فرقه تصوف بوده است که در سال ۱۲۷۴ بدست معمار «بحرالدین تبریزی» و به دستور «حسام الدین چلبی» ساخته شد.

مجتمع زیارتگاهی سلطان ایوب در استانبول

مجتمع زیارتی-عبادتی ایوب یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری منطقه‌ی شاخ طلایی استانبول بوده و مقدس‌ترین زیارتگاه مسلمانان شهر یعنی حرم «ابو ایوب انصاری» - استاندار منصوب شده از طرف پیامبر اسلام - در آن واقع است. از این رو مکانی بسیار شلوغ محسوب می‌گردد.
مسجد سلطان ایوب در سال ۱۴۵۳ میلادی به عنوان اولین مسجد ساخته شده توسط سلطان عثمانی پس از فتح استانبول ساخته شد.