نکات سفر به جمهوری آذربایجان

Body: 

فرهنگ مردم جمهوری آذربایجان

مردم جمهوری آذربایجان، کم‌حرف ولی در عین حال مؤدب و خوش رفتار هستند. در برخورد با این فرهنگ، دانستن برخی نکات ضروری است تا از قضاوت‌های نادانسته جلوگیری کرده و سفر مطلوبی داشته باشید.

همانند بسیاری از کشورهای دیگر منطقه قفقاز، زنان در آذربایجان ارج و قرب خاصی دارند. کمک در حمل وسایل سنگین‌تر، کمک کردن به زنان هنگام بالا رفتن از یک بلندی و ... از جمله این رفتارهاست که هیچ معنی بخصوصی جز احترام نمی‌دهند. البته بسیاری از دختران و زنان آذربایجانی نیز همین رفتار را از طرف مقابل انتظار دارند.
اگر به خانه‌ای دعوت شدید، گرفتن هدیه‌ای هرچند کوچک بسیار مودبانه خواهد بود. با توجه به مسلمان بودن مردم، به فرهنگ و مذهب آنها احترام بگذارید.
در بیشتر خانه‌ها همانند ایران رسم است که کفش‌ها را بیرون در بگذارید و مطمئن باشید مردم آذربایجان به پاکیزگی اهمیت می دهند.
احترام به افراد مسن و زنان باردار نیز در این کشور رایج است، مخصوصا در وسایل حمل و نقل عمومی.

 

حیدر علی اف
در مورد رئیس جمهور آذربایجان و بطورکلی خاندان علی‌اف با احتیاط صحبت کنید چرا که توهین به آنها مجازات زندان و یا اخراج از کشور به همراه خواهد داشت. مردم نیز به خانواده علی‌اف احترام می‌گذارند.
هرگز در مورد منطقه مورد منازعه قره‌باغ صبحت نکنید. اشغال بیست درصد از خاک کشور و نزدیک هشتصدهزار نفر آواره از نتایج این منازعه بوده است بطوریکه نفرت زیادی نسبت به ارمنستان در این کشور وجود دارد.
با وجود شیعه بودن مردم، حکومت این کشور کاملا سکولار است. حتی این مسئله در مناطق روستایی نیز مشهود است بنابراین پرسش از مذهب و عقیده مردم کار خوشایند و مودبانه‌ای محسوب نمی‌شود.

شماره‌های ضروری در جمهوری آذربایجان

آمبولانس: ۱۰۳
آتش‌نشانی: ۱۰۱
پلیس: ۱۰۲
خرابی گاز: ۱۰۴
ساعت گویا: ۱۰۶

برای برقراری ارتباط فقط می توانید از سه زبان آذری، ترکی و روسی استفاده کنید. بنابراین بهتر است برخی لغات اساسی را حفظ کنید. به همراه داشتن کتاب لغات ضروری برای سفر بسیار کمک خواهد کرد.

امنیت

نرخ جرائمی مثل دزدی و جیب‌بری در باکو ناچیز است منتها در مناطق فقیرنشین و شلوغ، مخصوصا بعد از تاریکی هوا احتمال وقوع این جرایم بیشتر است. رعایت احتیاط همواره و در هر شرایطی توصیه می‌شود.
پرداخت رشوه اگرچه در سال اخیر به شدت کاهش یافته ولی هنوز رواج دارد. در هر صورت به عنوان یک خارجی هرگز به هیچ کسی رشوه ندهید. در سفرهای بیرون از شهر نیز به علت وضعیت نامشخص جاده‌های روستایی و بین‌شهری، حتما در روشنایی روز سفر کنید که مطمئن‌تر است.

سلامت

قبل از سفر به این کشور حتما چک کنید که وقت واکسن‌های دیفتری، هپاتیت A و B و کزاز نگذشته باشد. در برخی مناطق دوردست این کشور خطر ابتلا به مالاریا وجود دارد مخصوصاً نزدیکی مرزهای ایران. بنابراین داروهای ضد مالاریا را حتما تهیه کنید.

توصیه‌های عمومی سفر

  • ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
  • رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است، مثلا از اشاره به دیگران و لمس افراد بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبه ها لبخند نزنید و ... . همینطور از بلند حرف‌زدن بپرهیزید.
  • از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
  • سعی کنید نقشه هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه نمایید.
  • بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد می‌شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
  • در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
  • قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامنفون هم غیرقانونی است.
  • تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
  • حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح "توی چشم نباشید". کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گران‌فروشی به همراه نخواهد داشت.
  • از هرگونه دعوا دوری کنید.
  • شماره و آدرس سفارت و کنسولگری‌های ایران و شماره‌های ضروری هر کشور را به همراه داشته باشید.

افزودن دیدگاه جدید