کوآنتان

توضیح اولیه: 
«کوآنتان» مرکز ایالت «پاهانگ» با جمعیتی بیش از نیم میلیون نفر، بزرگترین شهر در ساحل شرقی شبه جزیره مالزی و نهمین شهر بزرگ این کشور است که در جوار رودخانه «کوآنتان» قرار دارد. وجود ساحل زیبا و چندین جاذبه گردشگری طبیعی دیگر سبب شده تا سالانه گردشگران بسیاری به این منطقه سفر نمایند.
متن اصلی: 

سفر به کوآنتان

  • هواپیما: در فرودگاه کوچک «سلطان حاج احمدشاه» که در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی شهر واقع است، روزانه چندین پرواز به شهرهایی چون کوالالامپور و همینطور سنگاپور انجام می‌شود.
  • اتوبوس: ترمینال مسافربری Sentral Kuantan در یازده کیلومتری شهر قرار داشته و یکی از مهم‌ترین ترمینال‌های ساحل شرقی مالزی محسوب می‌شود که به تمام نقاط کشور اتوبوس دارد. فاصله کوالالامپور تا کوآنتان بوسیله این اتوبوس‌ها چهارساعته طی می‌شود.
  • اتومبیل: با توجه به افتتاح بزرگراه کاراک مابین کوآنتان و کوالالامپور به طول ۲۵۰ کیلومتر به راحتی می‌توان بوسیله اتومبیل‌های سواری به این شهر مسافرت نمود.

گردش در کوآنتان

برای گردش در شهر بهترین وسیله موجود اتوبوس‌های سریع‌السیری هستند که از طریق چندین مسیر به تمام نقاط شهر حرکت می‌کنند. همینطور از تاکسی‌های شهری نیز می‌توان استفاده نمود.

دیدنی‌های کوآنتان

  • سواحل: مهمترین جاذبه گردشگری این شهر سواحل آن است. از جمله این سواحل می‌توان به Batu Hitam ،Balok ،Chenor ،Pantai Sepat ،Beserah ،Cherating اشاره نمود. جزیره مارها و لاکپشت‌ها در نزدیکی این سواحل قرار دارد.
  • ساحل Teluk Cempedak: ساحلی زیبا و آرام و بسیار پرطرفدار، اگرچه گاهی مزاحمت میمون‌ها ممکن است باعث ناراحتی گردشگران بشود!
  • آبشارها و پارکها: معروفترین آبشار این منطقه، آبشار سونگای پاندان است که گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. چند آبشار دیگر نیز وجود دارد که می‌توان از آنها بازدید نمود.
  • در کوآنتان سه پارک وجود دارد که امکانات مختلفی از جمله باغ وحش، باغ گیاهی، قایق سواری و ... دارند. این پارکها عبارتند از پارک گلورا، ترانتوم و پارک کشاورزی
  • مسجد ایالتی یا نگاری: این مسجد بسیار زیبا که به نام مسجد سلطان احمدشاه نیز معروف است، در مرکز شهر قرار دارد. تاریخ ساخت بنای این مسجد به سال ۱۹۹۱ باز میگردد اگرچه دوباره بازسازی شده است.  استفاده از سبک معماری عثمانی - اسلامی در ساخت این مسجد جلوه خاصی به آن بخشیده است بطوریکه یکی از ۱۵ مسجد زیبای مالزی محسوب می‌گردد.
  • شهرک Sungai Lembing: زمانی بزرگترین معدن قلع جهان در این منطقه فعال بود. امروزه اغلب گردشگران به جهت بازدید از موزه‌ ساخته شده در این محل و نیز بهره بردن از چشم انداز بی‌نظیر منطقه به آنجا سفر می‌کنند.

طبیعت و جغرافیای کوآنتان

آب و هوای این شهر همانند بسیاری از دیگر شهرهای مالزی استوایی پرباران بوده و شامل دو فصل خشک و گرم و پرباران و گرم است. دمای هوا بطور متوسط ۳۰ درجه است اگرچه در برخی روزها به ۴۰ درجه هم میرسد. فصل پرباران در این منطقه از اکتبر تا مارچ شروع می‌شود. احتمال وقوع سیل و طوفان در این فصل بالاست.

تاریخچه کوآنتان

کوآنتان در قرن اول میلادی جزئی از امپراطوری چینی‌ها معروف به چی‌-تو  بود تا اینکه در قرن یازدهم بدست خاندان چینی فنگ - خنگ و سپس سیامس‌ها افتاد. در طی قرن پانزدهم این سرزمین تحت حاکمیت امپراطوری مالاکا بود.
مهاجرات کارگران و معدنچیان چینی و در نهایت هندی در اواخر قرن نوزدهم و توسعه روزافزون این شهر که قبلا تنها دهکده‌ای با مردم ماهیگیر محسوب میشد، بتدریج شهری نسبتا بزرگ را پدید آورد.

خرید در کوانتان

مهمترین محصول این ناحیه ماهی است. ماهی خشک یا دودی و همینطور ماهی تازه صید شده به وفور به فروش می رسند.
چند منطقه مهم تجاری شهر عبارتند از:
فروشگاه ساحلی، برجایا، مجموعه پارادی و میدان ماکوتا

‏غذا و رستوران در کوآنتان

غذاهای مهم محلی که در رستوران‌های این شهر سرو می‌شوند عبارتند از

  • ساتا: با خمیر ماهی و نارگیل پیچیده شده در برگ های نارگیل تهیه شده و به همراه  آب میوه تازه سرو می‌شود.
  • ساتای: مرغ یا گوشتی که بر روی ذغال کباب می‌کنند و به همراه سس بادام زمینی میل می‌کنند.
  • غذاهای چینی - مالایی مانند برنج و مرغ، ماکارونی و سوپ و ...
  • غذاهای هندی - مالایی مانند مرغ کباب شده که در برگ موز سرو می‌شوند.

امنیت و سلامت در کوآنتان

مثل خیلی از شهرهای مالزی در فصول خشک سال ممکن است دودی غلیظ از سمت جنگل‌های سوماترای اندونزی رسیده و تمام شهر را بپوشاند. بنابراین اگر مشکلات تنفسی دارید، در تنظیم وقت سفر خود به این شهر این نکته را مدنظر داشته باشید.

منابع و اطلاعات بیشتر: 
نام‌های دیگر: 
Kuantan

افزودن دیدگاه جدید