پُخارا
پُخارا دومین (بر طبق برخی منابع سومین) شهر بزرگ نپال است. با توجه به اینکه سه کوه از ۱۰ کوه مرتفع جهان یعنی کوههای دائولاگیری، آناپورنای یک و ماناسلو در ۴۸ کیلومتری شهر قرار دارند، نمای شمالی شهر را سلسله کوههای هیمالیا تشکیل میدهند.

سفر به پُخارا
هواپیما: دو شرکت هوایی Yeit و «بودا ایرلاین» پروازهایی از سمت پایتخت به این شهر در برنامه خود دارند که تقریبا این مسیر را در عرض ۴۰ دقیقه طی میکنند. امکان خرید بلیط هواپیماها به صورت آنلاین نیز وجود دارد. کافی است به وبسایتهای مربوطه مراجعه کنید.
اتوبوس: البته راه ارزانتر برای سفر به این شهر استفاده از اتوبوس است. کافی است از کاتماندو سوار اتوبوسهای جهانگردی که هر یک ربع عازم این شهر هستند شده و به پُخارا بروید. البته سعی کنید این کار را طی روز انجام دهید.
گردش در پُخارا
قایق: اطراف دو دریاچه شهر میتوانید سوار قایقهای کنار ساحل شده و به گشت و گذار بپردازید.
موتورسیکلت و اتومبیل: با مبلغی حدود ۴۰۰ روپیه نپال میتوانید برای یک روز موتورسیکلتی را اجاره کرده و به گردش در شهر بپردازید. منتها مطمئن شوید که صندلی راحتی داشته باشد.
اتوبوس: اتوبوسها معمولا بین فرودگاه و سواحل دریاچهها و برخی نقاط شهر حرکت میکنند. با این حال گزینه ارزانی محسوب میشوند.
تاکسی: هرجا توریست باشد، تاکسی هم هست! این قاعدهای است که فقط برای این شهر صدق نمیکند. بنابراین اطراف اتوبوسهای توریستی حتما چندتا تاکسی منتظر پیدا خواهید کرد.
دوچرخه: اجاره دوچرخه هم در این شهر ممکن است. منتها با توجه به شیب تند بعضی قسمتهای شهر باید آمادگی بدنی مناسبی داشته باشید.
دیدنیهای پُخارا
دریاچه Phewa: یکی از زیباترین مناطق نپال است که کنار شهر پُخارا قرار داشته و جنگلهای انبوهی هم آن را احاطه میکنند. دریاچه فیوا دومین دریاچه بزرگ نپال محسوب میشود و گردشگران علاقه بسیاری زیادی به گشت و گذار در اطراف آن دارند. منظره صبحهای این دریاچه و انعکاس تصاویر در آب شفاف و تمیز آن، از جمله دیدنیهای منحصر بفرد این دریاچه است.
آبشار دِوی: در سال ۱۹۶۱ وقتی زوجی سوئیسی مشغول آب تنی در آب راهه جاری از دریاچه فیوا بودند، ناگهان سیلی از سمت دریاچه جاری شده و خانم دیویس را غرق نمود. از این رو آبشار ایجاد شده در محل را آبشار دیویس یا دوی مینامند. این آبشار در میان صخرههای زیبا و کم عرضی قرار داشته و بسیار زیباست.
موزه گورخا: موزه ای مربوط به تاریخ هنگ نظامی معروف گورخا طی حکومت هندیها در قرن نوزدهم تا جنگهای جهانی اول و دوم و سرانجام افغانستان امروزی. برای بردن دوربین عکاسی داخل موزه باید مبلغی معادل ۲۰ روپیه نپال پرداخت.
معبد صلح جهانی: معبدی بودایی که به جهت یادبود همه تلاشگران عرصه صلح جهانی در سال ۱۹۴۷ توسط راهبی ژاپنی که تحت تأثیر مهاتما گاندی قرار گرفته بود، در بحبوحه جنگهای بینالملل ساخته شد. چندین نمونه از این معابد در شهرهای ژاپن همچون هیروشیما و ناگازاکی نیز ساخته شده است.
کوه ماچاپوچاره: کوهی با ارتفاع ۶۹۹۷ متر که با وجود ارتفاع کمش نسبت به سایر کوههای منطقه، به علت نزدیکی به پُخارا بلندتر به نظر میرسد. کوه پیمایی در دامنه این کوه از فعالیتهای مورد علاقه گردشگران است.
دهکده سارانگوت: دهکدهای مرتفع با منظرهای وسیع، بطوریکه میتوان تصویری وسیع (پانوراما) از کوههای اطراف آن بدست آورد.
تاشی پالخل: بزرگترین محل سکونت تبتیهاست که در شمال پُخارا و در جاده منتهی به بگلانگ قرار دارد. هرساله جشنی شاد و رنگارنگ در حضور راهبان تبتی و مردم محلی به مناسبت سال نوی تبتی (ژانویه و فوریه) در این مکان برگزار میشود.
قلل هیمالیا: بسیاری از مردم برای دیدن هیمالیا به نپال سفر میکنند. بنابراین پُخارا با نزدیکی به سه قله مرتفع یکی از بهترین شهرها برای هیمالیا دوستان است.
موزه بین المللی کوهستان: موزهای جهت معرفی سلسله کوههای هیمالیا و همینطور کوهنوردانی که موفق به فتح این قلل شدهاند. قسمتهای فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی این موزه در کنار بخشهای مربوط به حیوانات و گیاهان این منطقه بسیار مورد توجه جهانگردان و کوهنوردان قرار میگیرد.
طبیعت و جغرافیای پُخارا
شهر پُخارا در شمال غربی درهی پُخارا قرار گرفته و توسط دهکده «ستی گانداکی» به سمت کناره هیمالیا وصل میشود. ارتفاع زمین در این ناحیه به سرعت افزایش مییابد بطوریکه اختلاف ارتفاع بین مناطق پست و مرتفع تا ۶۵۰۰ متر میرسد. میزان بارش با توجه به قرارگیری شهر در حاشیه هیمالیا تعیین میشود بطوریکه سطح بارش در مناطق شمالی بیشتر از مناطق جنوبی شهر است.
وجود دو دریاچه در نزدیکی شهر و همینطور نزدیکی به سه قله مرتفع جهان سبب شده تا آب و هوای این شهر در تابستانها گرم و شرجی و در زمستانها معتدل باشد. این شهر به ندرت شاهد بارش برف بوده منتها هرچقدر به مناطق شمالی حرکت میکنیم، احتمال ریزش برف و باران بیشتر شده و هوا نیز خنکتر میشود.
خلاصهای از تاریخ پُخارا
قبل از ساخت بزرگراه پریتوی در دهه ۶۰، سفر به پُخارا با استفاده از اسب و قاطر و با گذر از رودخانههای خطرناک، حدود ده روز به طول میانجامید. این شهر که در مسیر تجاری هند و چین قرار دارد، در قرن هفدهم بخشی از پادشاهی کاسکی هندوستان محسوب میشد بطوریکه بسیاری از تپههای اطراف شهر دارای ویرانهها و آثاری از آن دوران میباشند. زمانی که اقوام نیوار از باکتاپور به پُخارا مهاجرت نمودند، در مهمترین بخش تجاری شهر سکنی گزیدند درحالیکه بخش بزرگی از مردم شهر برهماییها و سایر اقوام بومی بودند و مسلمانان نیز اقلیت کوچکی را تشکیل میدادند. هم اکنون نیز بخش بزرگی از مردم اصالت نیواری دارند.
اصلیترین موج مهاجرت به این شهر طی سالهای ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۲ رخ داد. زمانی که چین، تبت را اشغال نمود، بسیاری از تبتیها (حدود ۳۰۰ هزارنفر) به سمت نپال و این شهر مهاجرت نمودند.
اولین فرد غربی که به این شهر سفر نمود، جهانگردی سوئیسی بود که در سال ۱۹۵۲ توانست از جاده زیارتی این شهر گذشته و به آن برسد. بعدها هیپیها در طی سفر خود به دور دنیا در دههی ۷۰ وارد شهر شدند. بتدریج شهر راه توسعه اقتصادی را در پیش گرفت بطوریکه در دهه ۸۰ و سپس ۹۰ با ساختن هتلها و رستورانهای متعدد مدرنیزه شده و مکانی برای استقبال از کوهنوردان عازم هیمالیا گردید.
خرید در پُخارا
صنایع دستی اصلی ترین خرید گردشگران از این شهر برای سوغاتی است. برای این منظور میتوان به فروشگاه دوکوتی مراجعه نمود. سایرکالاهای مورد نیاز را میتوان از فروشگاههای شهر تهیه نمود. لبنیات و عسل طبیعی این شهر را نیز هرگز از دست ندهید.
غذا و رستوران در پُخارا
همانند کاتماندو، در این شهر نیز ارزانترین غذا مومو است که در کنار خیابانها نیز بفروش میرسد. انواع نودل و ماکارونی نیز به وفور بفروش میرسند. بیشتر رستورانهای شلوغ این شهر کنار ساحل زیبای دریاچه قرار دارند. بهتر است یکی از آنها را حتما تست کنید.
چند کافه و رستوران پرطرفدار
کافه Am/Pm: کافه اورگانیک هیمالیا کنار شیرینی آلمانی قطعا لذتبخش خواهد بود. حتما سری به این کافهی کوچک و زیبا بزنید.
کافه کنسرتو: کافهای ایتالیایی با فضایی آرام همراه با موزیک دلنواز برای استراحتی کوتاه و صرف عصرانه و یا صبحانه همراه وبگردی به کمک اینترنت وایرلس رایگان آن قطعاً جذاب خواهد بود!
رستوران خاطرات شیرین: رستورانی خانوادگی با انواع و اقسام غذاهای معمولی و قیمتهای مناسب
یکبار برای همیشه: رستورانی اروپایی-نپالی که منوی خاص بیماران دیابتی را نیز داراست.
چایخانه آسیایی: غذاهای خوب و زیاد ولی ارزانی را سرو کرده و محیط بسیار خوب و صمیمانهای دارد.
امنیت و سلامت در پُخارا
این شهر از نظر امنیتی در وضعیت خوبی بوده و نرخ جرائم با توجه به مذهبی بودن اغلب مردم بسیار پایین است. با این حال رعایت نکات امنیتی همچون همراه نبردن جواهرات و پول نقد زیاد و محافظت از مدارک شناسایی خصوصا پاسپورت را بسیار توصیه میکنیم.
به علت گرم بودن هوا و عدم رعایت بهداشت عمومی از سوی ساکنین، لازم است مواد ضدعفونی کننده به همراه داشته و حتما قبل از غذا دستها را بشورید و از خوردن میوههای نشسته پرهیز کنید. به همراه داشتن پماد دافع حشرات نیز توصیه میشود.
http://wikitravel.org/en/Pokhara
http://wikitravel.org/en/Pokhara
photos: + + + +
http://en.wikipedia.org/wiki/Pokhara
دیدگاهها
پخارا فوق العاده زیباست و
افزودن دیدگاه جدید