مراکز خرید استانبول
خرید از استانبول با توجه به بازارها و فروشگاههای بزرگی که دارد کار لذت بخشی است. تقریبا میتوان گفت یکی از مهمترین تفریح گردشگران بعد از برنامههای تفریحی خرید از مراکز خرید مدرن و حتی سنتی استانبول است.
در این شهر شما میتوانید از سنتیترین ادویههای ترکی، قهوه، چای، لباس و حتی آجیل و شیرینی را هم از سنتیترین بازارها بخرید و هم به مدرنترین مراکز خرید بروید و از آنجا خرید کنید. گستردگی مراکز خرید آنقدر زیاد است که به همهی گردشگران پیشنهاد میشود در فصل حراج در استانبول پیش از رفتن به این مراکز با بررسی تنوع هر مرکز خرید، نشانی دقیق و ساعت فعالیت آن برای خرید مناسب برنامهریزی کنند.
بازارهای سنتی استانبول
اگر به خرید از مراکز سنتی علاقه دارید، قطعا برای بازدید از بازار بزرگ و بقیهی بازارهای سنتی استانبول برنامهریزی کنید:
بازار بزرگ:بازار تاریخی استانبول که از عهد پادشاهی عثمانیان برجای مانده، با معماری پر نقش و نگار خود و صدها مغازه متنوع مکان بسیار زیبایی برای گردش و البته نه برای خرید است. اینجا هم میتوانید سوغاتیهای جذاب بخرید و هم در میان مردم با فرهنگ، آداب و رسوم و اخلاق ترکها آشنا شوید . بازاری سرپوشیده با نزدیک به ۶ قرن قدمت در خود لباسهای سنتی، فرش و گلیم، صنایع دستی، ظروف مختلف دستساز، پارچههای رنگارنگ با نقشهای زیبا، وسایل تزئینی و حتی عتیقهجات امپراتوری عثمانی و جواهرت زیبای ترکی را به نمایش گذاشته است.
نحوهی خرید از بازارهای سنتی استانبول
قدم زدن در این بازار این امکان را برای شما فراهم میآورد که بروید در دل تاریخ. تاریخی ۶۰۰ ساله. این بازار بزرگ ۲۲ ورودی مختلف دارد که ۶۰ خیابان استانبول را به خود راه میدهد. ۳۰۰۰ حجرهی این بازار تقریبا شما را از هرچیز که بخواهید بینیاز میکند اما توصیه میشود در مراجعه به این بازار فقط به دنبال خرید کردن نباشید.میتوانید از بازار بزرگ اصلا خرید نکنید، اما این مکان دیدنی از جذابیتهای استانبول است که باید ببینید. حتما اگر توانستید در رستورانهای این بازار توقف و غذا نوش جان کنید. یا درنگی در قهوهخانههای این بازار برای چای نوشیدن داشته باشید و اگر اهلش بودید قلیان هم بکشید.یا از چرخیهای باقالا و لبو بخرید و همین که دالانهای بازار را میگردید، مزههای این شهر را هم امتحان کنید. اجناسی که در این بازار عرضه میشوند آنقدر گران هستند که کمتر کسی جرات خرید از آن را به خود میدهد. البته قسمتهای بیرونی بازار قیمتهای متعادلتری دارند.
بازار آراستا: این بازار را بیشتر میتوان بازارچه نامید .۴۰ باب مغازه کاملا سنتی دارد و دقیقا در کنار کاخ موزه اعظم موزائیک قرار گرفته است.در این بازار میتوانید چشم و روحتان را به ملاقات صنایعدستی و اجناس سنتی استانبول ببرید و در قلب محلهی تاریخی سلطان احمد قدم بزنید.
بازار ادویه: از همنشینی رنگها و بوهای دلانگیز در هر نقطهای از شهر به این نقطه جذب میشوید.اینجا را بازار مصریها هم مینامند و قدمتش بازمیگردد به قرن هفدهم. برخلاف اسم دلربای این بازار شما میتوانید در اینجا هرنوع خوراکی و خشکبار ترکی اعم از پسته و بادام و انجیر و توت و کشمش مرغوب را با قیمت مناسب تهیه کنید.
استانبول در کنار این بازارهای خوشنام سنتی، بازارهای محلی، روزانه و هفتگی مختلفی دارد که هر کدام در یک نقطه از شهر و در ساعتهای مختلف برگزار میشود. بازارها و مغازههای خیابانهای «روملی»، «جهوریت»، «بهاریه»، بازار «صحافلار» در منطقه «بیازیت»، بازار مبلمان و دکوراسوین «هرهر»، بازار روز منطقه «جهانگیر» و بازار مسقف «کاپالی چارشی».
بهطور کلی صدها بازار و فروشگاه دیگر در جای جای شهر در حال ارائه کالاهای متنوع خود هستند و بسته به علاقه و همینطور مسافت محل اقامت خودتان به بازارها میتوانید به هرکدام که خواستید مراجعه کنید.
بازارهای مدرن استانبول
با این حال اگر بازدید از بازا سنتی استانبول از بایدهای سفر به این شهر نامیده میشوید، بهتر است بدانید از این بایدها در استانبول زیاد است! برای همین اگر به خرید از مراکز مدرن و تنوع فروشگاهها علاقمند هستید، به سراغ چند مرکز خرید مشهور استانبول بروید:
مرکز خرید استانبول: Mall of Istanbul یکی از بایدهای استانبول است! اینجا نه فقط با ۳۵۰ فروشگاه مختلف یکی از بزرگترین مراکز خرید استانبول است. بلکه به تنهایی یکروز گشت و گذار شما در استانبول را پر میکند.
۱۵۶ هزار متر زیربنای با پارک منحصر به فردی دارد . همزمان ۱۶ سالن سینما نیز در این محل ساخته شده که نه تنها فیلمهای ترکی بلکه فیلمهای روز جهان نیز در آنها اکران میشود.اگر با فرزندتان به خرید رفتهاید نگران غر زدنش نباشید. طبقهی همکف این مرکزخرید یکی از بزرگترین شهربازیهای سرپوشیدهی ترکیه را دارد.
مرکز خرید پارک ایستینیه: ۳۰۰ فروشگاه متنوع اینجا نیست که همه را به خود جلب میکند، معماری بسیار زیبای اینجا پذیرای روزانه دهها هزار نفر است. در اینجا میتوانید فروشگاه همهی برندهای معروف را بررسی کنید! Zara، Prada، Fendi، Vakko تنها بخشی از فروشگاههای اینجاست.
بهترین روش برای رسیدن به برترین مراکز خرید استانبول
مرکز خرید پالادیوم: اینجا از آن محلهای زیبایی است که با معماری شیشهای ظاهر زیبا و چشمنوازی دارد. این مرکز خرید در بخش آسیایی استانبول است و ۱۹۰ فروشگاه از برندهای معتبر ترکی دارد که در کنار آنها شعبههایی از Michael Kors، Tommy Hilfiger و Zara هم در آن دیده میشود.
مرکز خرید آستوریا: اینجا هم مجموعهای است بزرگ از اماکن تفریحی و فروشگاههای متنوع که به نوعی محل تلاقی برندهای معتبر جهانی و ترکی است. ۱۱۰ فروشگاه مختلف در این بنا واقع شدهاند که همگی آنها برندهای معروف محسوب میشوند. در کنار این فروشگاهها، رستورانهای فوقالعادهای هم بنا شده که بعضی از آنها شعبههایی از رستورانهای بسیار معروف بینالمللی هستند.
خیابان استقلال: شاید اینجا را بتوان یکی از جذابترین و دیدنیترین مراکز خرید استانبول نامید. مرکز خرید ۱.۴ کیلومتری! خیابانی پر از فروشگاههای مختلف، رستورانهای محلی، دکههای غذافروشی و دستفروشهای محلی. اینجا هم میتوان با نگاهی سنتی سوغاتیهای جذاب خرید و هم از مشهورترین برندهای دنیا مدرنترین تولیدات را خرید کرد.
اینجا را یکساعت و دوساعت نبینید. روزی را برای گشت و گذار در این خیابان بگذارید و با آرامش هم در خیابان قدم بزنید و هم از دکههای دستفروشی خوردنیهای خوشمزهی محله بخرید و هم به سراغ خرید بروید! گاهی هم میتوانید سوار بر ترانوای قدیمی شوید و سرتاسر این خیابان را از داخل تراموا تماشا کنید.
مرکز خرید استانبول ساپایر: این برج در بخش تجاری شهر به خوبی خودنمایی میکند و بهطور قطع یکی از لوکسترین مراکز خرید شهر است که شما برندهای لاکچری دنیا را در اینجا میبینید و اگر مایل باشید میتوانید خرید ویژهای را از آنها انجام دهید. اما خب اگر از خرید منصرف شدید هم میتوانید تمام شهر استانبول را از ارتفاع ۲۳۶ متری و با زاویهی ۳۶۰ درجه از بالای برج تماشا کنید.
مرکزخرید آکمِرکز: شما وارد مجتمعی میشوید که در سال ۱۹۹۶ جایزه بهترین معماری ترکیه را دریافت کرده است. ایجا یکی از قدیمیترین و پر رفتوآمدترین مرکزخریدهای ترکیه به حساب میآید. به طوریکه طبق آمار در روزهای تعطیل به طور میانگین پذیرای پانصد هزار نفر است.اجناس لوکس و اجناس مرغوب با قیمتهای مناسب در اینجا پیدا میشود.
کریسمس یکی از بهترین فصلهای خرید در استانبول
مرکزخرید اوت لِت اُپتیموم: اگر از زیبایی چشمگیر معماری اینجا چشم برداشتید بدانید که اینجا هم پر است فروشگاه برندهای شناخته شدهی ترکی و بینالمللی. اما اینجا در کنار این فروشگاهها زمین بزرگ پاتیناژ و سالن سینمای مدرن دارد.
مرکزخرید ویاپورت مارینا: خیلی ساده، شما میتوانید از این مرکز خرید اصلا خرید نکنید و فقط دیدنیهای آن را تماشا کنید. با اینکه ۱۵۴ فروشگاه مشهور در اینجا دیده میشود، اما بیشتر گردشگران برای بازدید بزرگترین تونل آکواریوم ترکیه به اینجا میآیند.
مرکزخرید کانیون: در سال ۲۰۰۶ با معماری منحصر به فرد و البته سینمای کروی شکل ساخته و به سرعت مشهور شد. در اینجا میتوانید از مشهورترین برندهای جهانی با قیمت مناسب خرید کنید
خوشبختانه فروشگاههای مدرن در نقطه به نقطه شهر ساخته شدهاند مخصوصا در قسمت های غربی استانبول و در ناحیه جدید شهر. کالاهای با کیفیت هم معمولا در دو ناحیه «نیشانتاشی» در قسمت اروپایی و خیابان «بغداد» در قسمت آسیایی استانبول پیدا میشوند.
افزودن دیدگاه جدید