کوتایسی

توضیح اولیه: 
«کوتایسی» دومین شهر بزرگ و پرجمعیت گرجستان بعد از تفلیس و رقیب این شهر برای پایتختی بوده است، بطوریکه دیرزمانی به عنوان پایتخت تمدن «کولخیس» شناخته می‌شد. این شهر ۲۰۰ هزار نفری از نظر صنعتی و کشاورزی اهمیت زیادی دارد و به سبب وجود کارخانجات متعدد قطب صنعتی گرجستان بشمار می‌آید.
 
متن اصلی: 

کوتایسی

کوتایسی مرکز ایالت «ایمرتی» نیز محسوب می‌شود. زیرساخت‌های این شهر پس از تصمیم دولت گرجستان برای انتقال پارلمان به آن، به سرعت نوسازی و امن گردید اگرچه از نظر بزرگی و سرعت توسعه هیچگاه به پای تفلیس نرسید. وجود دو اثر باستانی که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند، نشان از تاریخ هزاران ساله این شهر و اهمیت تاریخی آن است. لازم به ذکر است که کوتایسی و شهر رشت ایران خواهرخوانده‌اند.همچنین این شهر با کارس و سامسون از کشور ترکیه خواهر خوانده است.

سفر به کوتایسی

با توجه به فاصله ۲۲۱ کیلومتری این شهر از تفلیس امکان استفاده از وسایل متعددی فراهم است.
هواپیما: از برخی شهرهای اروپایی مانند ورشو و خارکف می‌توان با قیمت ارزان و بطور مستقیم به کوتایسی پرواز کرد. پروازی نیز از شهر بغداد به این شهر برقرار است.  فرودگاه شهر در ۱۴ کیلومتری آن واقع بوده و یکی از سه فرودگاه بین‌المللی گرجستان محسوب می‌شود.
قطار:  همه قطارهایی که بین این شهر و تفلیس رفت و آمد می‌کنند در ایستگاه جدید شهر قابل دسترسی هستند. هر روز ساعت ۸:۵۰  صبح قطاری از تفلیس به سمت کوتایسی حرکت می‌کند و بعد از ۶ ساعت به آن می‌رسد. این قطار در شهرهایی مانند مستختا، گوری و زستافونی توقف دارد و مسیر آن بسیار دیدنی است. قطاری نیز از این شهر به سمت باتومی وجود دارد که سه ساعته شما را به این شهر ساحلی می‌رساند و بسیار بهتر از اتوبوس است.

راه آهن کوتایسی


اتوبوس: مینی‌بوس و ون‌ها و همینطور اتوبوس‌ها از ایستگاه دیدوبه تفلیس به سمت این شهر حرکت می‌کنند. معمولا هر ساعت یک ون به سمت این شهر حرکت می‌کند ولی اتوبوس‌ها هر سه ساعت. سفر با ون‌ها حدود ۳.۵ ساعت و با اتوبوس‌ها کمی بیشتر طول می‌کشد.

دیدنی‌های کوتایسی

معبد باگراتی: بعد از عبور از چاچ‌ویسخیدی و گذر از خیابان‌های سنگ فرش و خانه‌ها و باغ‌های زیبا به خرابه‌های برجا مانده از قرن یازدهم معبد باکراتی در خیابان اوکیمریونی خواهید رسید.
قلعه ایتادل: این قلعه ویران شده که در شرق قلعه باگراتی واقع است، در قرن ششم ساخته شده است و تا قرن هفدهم با توجه به اشاره جهانگردان روسی و فرانسوی سالم بوده است اما در سال ۱۷۶۹ و بعد از حمله ترکان عثمانی توسط شاه سلیمان به ویرانه تبدیل شد. کلیسایی قدیمی در میان این قلعه و خمره‌های بسیار قدیمی از آثار دیدنی این قلعه است.
ناحیه تجاری: این ناحیه بسیار شلوغ است و بیشتر برای خرید و فروش کالا استفاده می‌شود. معماری خیابان‌ها و ساختمان‌های این منطقه سابقا یهودی‌نشین برای بسیاری از جهانگردان بسیار جذاب است.
روز دوم ماه میْ هر سال، جشنی بزرگ با موزیک و رقص سنتی گرجی برپا می‌شود. این جشن به مناسب روز مقدس کوتایسی است و در آن برخی از مردم ماسک‌هایی به صورت می‌زنند و کودکان نیز برای فقرا پول جمع می‌کنند. فضای کلی جشن یادآور سالهای گذشته این شهر و بسیار مفرح است.

مکان دیدنی کوتایسی
از دیگر دیدنی‌های این شهر می‌توان به  تئاتر عروسکی و خیمه‌شب بازی و کنیسه بسیار قدیمی یهودیان نیز اشاره کرد.
کلیسای جامع باگراتی : کلیسای جامع کوتایسی که به کلیسای جامع باگراتی مشهور است، بنایی تاریخی و زیبا متعلق به قرن یازدهم میلادی است که در شهر کوتایسی گرجستان قرار دارد و به علت سبک معماری و قدمت خود، مورد توجه بسیاری از گردشگران و مهمانان خارجی شهر است.
صومعه گلاتی: مجموعه صومعه‌هایی تاریخی در کوتایسی گرجستان است که کلیسای قرن دوازدهمی مریم باکره و کلیساهای ساخت قرن سیزدهم سنت‌جورج و سنت نیکولاس را شامل می‌شود.

تاریخچه کوتایسی

این شهر پایتخت تمدن کولخیس‌ها بوده و کاوش‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهند که در هزاره دوم قبل از میلاد ساخته شده است. کوتایسی در آن زمان به سبب وجود راه‌های اتصالی به دیگر مناطق و نیز رودخانه ریونی اهمیت زیادی پیدا کرده بود و محلی برای ارسال کالاهای تجاری به سواحل دریای سیاه و نقاط دورتری چون یونان مورد استفاده قرار می‌گرفت، از اواسط قرن هشتم پایتخت پادشاهی گرجستان گردید.
اما در قرن یازدهم به وسیله سلجوقیان، قرن‌های سیزدهم و چهاردم بوسیله مغول‌ها و تیمور لنگ و سپس در قرن هفدهم بوسیله عثمانیان مورد حمله واقع شد و بخش بزرگی از شهر یا سوخت و یا به ویرانه تبدیل شد. در دوره اتحاد جماهیر شوروی این شهر به سرعت تبدیل به قطب صنعتی شده و کارخانجاتی چون اتومبیل‌سازی و محصولات الکترونیکی در آن ساخته و به خارج از کشور صادر گردید.

کوتایسی

طبیعت و جغرافیای کوتایسی

شهر کوتائیسی از سمت شمال با جنگهای وسیعی محصور شده و قسمتی از حومه آن دشت بسیار بزرگی است که در آن کشاورزی می‌شود. داخل شهر نیز پر از باغ‌های بزرگ و کوچک بوده و خیابانهایی پردرخت را شاهد خواهیم بود. رودخانه ریونی از وسط شهر گذشته و در بعضی فصول سال بسیار پرآب و پرخروش است بطوریکه صدای آن تا دوردست‌ها هم شنیده می‌شود.
آب و هوای این شهر معتدل کوهستانی است بطوریکه دمای هوا تابستان حداکثر ۲۸ درجه و دمای زمستان‌ها حداقل ۴ درجه می‌شود (بطور متوسط).

نام‌های دیگر: 
Kutaisi

افزودن دیدگاه جدید