آشنایی با اندونزی

Body: 

اندونزی با بیش از هفده هزار جزیره و جمعیتی حدود ۲۳۰ ملیون نفر که اغلب مسلمان هستند و با داشتن سواحلی زیبا و مناظر طبیعی چشم‌نواز در گوشه و کنارش، و همچنین فرهنگی غنی و آداب و سنتی متعلق به هندوها که از گذشته به یادگار مانده است، هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند.
اندونزی در جنوب شرقی آسیا، در امتداد خط استوا قرار گرفته و آب و هوایی حاره‌ای دارد که پوشش گیاهی منحصر به فردش را مدیون این آب و هوا است. کشور اندونزی که بزرگترین مجمع‌الجزیره جهان نیز به شمار می آید با دربرگرفتن سواحل زیبا با شن‌های سفید، سواحل مرجانی و بسیار چشم‌نواز، جنگل‌هایی با پوشش گیاهان استوایی و چشمه‌های آب گرم و کوه‌هایی که برخی آتشفشان‌های فعال هستند جاذبه‌های گردشگری بسیاری را در خود جای داده است.

تاریخچه اندونزی

یافته‌های باستان‌شناسی حکایت از سکونت انسان‌ها در ۴۰ هزار سال پیش در این مجمع‌الجزیره بزرگ دارد. زمانی که سطح آب‌های آزاد پایین‌تر بوده و برخی از جزایر هنوز به هم متصل بوده‌اند.
بعد از پایان دوره‌ی یخبندان در ۱۰ هزار سال پیش از میلاد مسیح، موج مهاجرت انسان‌ها به این منطقه‌ی غنی از غذاهای حیوانی و گیاهی و نیز دریایی شدت گرفته و به تدریج کلونی‌‌های محلی ساکن تشکیل گردید.
بدین ترتیب ساکنین اولیه این سرزمین شروع به سکونت دائمی و آموختن فنون کشاورزی و استحصال معادن برنز و آهن نمودند.
در این میان و در فاصله‌ی زمانی ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح دو آئین بودایی و هندو به تدریج در میان مردم اندونزی ریشه دواند و تاثیرات عمیق فرهنگی را برجای گذاشت بطوریکه بعد از ورود اسلام به این ناحیه و گسترش آن به تمام منطقه، هنوز هم این تاثیرات پابرجاست.

میراث چندمذهبی این شبه جزیره یکی از نمودهای غنای فرهنگی اندونزی محسوب می‌شود.
حکومت‌های متعدد بودایی و هندو همواره بخش‌های از مناطق کشور فعلی اندونزی را در تصرف خود داشته و حکمرانی نموده‌اند. با این حال به تدریج سرنگون شده تا اینکه در قرن ۱۹ هجوم کشورهای استعمارگری همچون هلند و بعدها بریتانیا تاریخ سیاسی اقتصادی جدیدی برای کشور پدید آورد. تسلط هلند بر اغلب مناطق این شبه‌جزیره به جز بالی و درگیری‌های وسیع مردمی بخش مهمی‌ از تاریخ سیاسی این کشور در قرن نوزدهم است. در اوائل قرن بیستم سیاست دولت هلند تغییر نموده و به جای سیاست استیلای کامل بر بخش کشاورزی اندونزی و اجبار کشاورزان به صادرات محصولات خود، بر فرهنگ تجارت آزاد تاکید نمود. در این زمان ساخت زیرساخت‌های بهداشتی و حمل و نقل گسترش یافت که امروز نیز می‌توان به وضوح نمونه‌های باقی‌مانده را در مناطق مختلف کشور مشاهده نمود.
اشغال اندونزی در جنگ جهانی توسط قوای ژاپن، شکست ژاپن و آغاز جنبش استقلال این کشور به رهبری سوکارنو از دیگر نقاط عطف تاریخی این کشورند که سرانجام سبب استقلال این مجمع‌الجزیره در سال ۱۹۴۹ گردید.

طبیعت و جغرافیای اندونزی

کشور اندونزی با بیش از ۱۷ هزار جزیره در جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه قرار گرفته است. تنوع زیستی کم نظیر در جزیره‌های این کشور، باعث شده اندونزی رتبه دوم تنوع زیستی در جهان را از آن خود کند.
مجمع‌الجزایر اندونزی از تعدادی جزیره‌ی کوچک و بزرگ با جنگل‌های متراکم و کوهستانی و رودهای عمدتا کوچک جاری مثل جزیره‌های سوماترا و جاوه تا جزایر غربی تشکیل شده که اختلاف ارتفاع کمی با دریا دارند. با این حال به دلیل تعداد بیشتر جزیره‌های کوهستانی و مرتفع، این کشور را می‌توان کشوری نیمه کوهستانی دانست.

آب و هوای اندونزی در بیشتر ماه‌های سال گرم و مرطوب است و اختلاف دمای کمی را تجربه می‌کند، اگرچه در برخی ماه‌های سال همچون آوریل تا اکتبر آب و هوا نسبت به دیگر ماه‌ها سردتر است و رطوبت کمتری دارد. بطور کلی بارندگی در این کشور زیاد است و با توجه به مرزهای آبی زیاد اندونزی، سونامی نیز این کشور را تهدید می‌کند.

بهترین وقت سفر به اندونزی

اگرچه بیشتر مناطق و جزیره‌های بزرگ اندونزی کوهستانی است و در نتیجه هوا در این مناطق خنک‌تر، اما بهتر است با توجه به رطوبت بالای اکثر مناطق این کشور در فصل سرد و خشک که از ماه های آوریل شروع می شود و تا اکتبر ادامه دارد، سفر خود را در این ماه‌ها تنظیم کنید.

شهرها و دیدنی‌های اندونزی

اندونزی با سابقه‌ای تاریخی و طبیعتی کم‌نظیر از کوهستان‌های پوشیده از جنگل‌ها و سواحل زیبا همواره یکی از مقاصد اصلی گردشگری در میان مردم کشورهای مختلف بوده است. اکثر شهرهای مهم و مقاصد گردشگری این کشور در جزایر بزرگ قرار گرفته‌اند اما برخی جزایر کوچکتر این کشور نظیر بالی نیز سهم قابل توجهی در جذب گردشگران به این کشور دارند.
جاکارتا: جاکارتا پایتخت اندونزی و پرجمعیت‌ترین شهر در این کشور است که در جزیره جاوه قرار گرفته است. آثار و بناهای تاریخی در این شهر همچون معابد زیبا، موزه‌ها این شهر را در گذر تاریخ پیش روی گردشگران قرار می‌دهند. علاوه بر بناهای تاریخی، پارک‌های آبی و اقیانوسی، تفریحات ساحلی از جمله قایق سواری، اسکی روی آب، کایت سواری و... در سواحل عمومی شهر نیز  از جاذبه‌های غیرقابل چشم‌پوشی در جاکارتاست.

بالی: جزیره بالی، مشهورترین جزیره برای گردشگران، با طبیعتی زیبا و پوشش گیاهی چشم نواز، رودها و کوه‌های آتش‌فشانی و سواحل رویایی که برخی نیز فعال هستند طبیعتی منحصر به فرد را برای خود رقم زده است. شهرت این جزیره نه تنها به خاطر مناظر طبیعی بسیار زیبا، بلکه از فرهنگ غنی و فستیوال‌های هندو و مراسم و جشن‌های خاص این منطقه نیز ناشی شده است.

یوگیاکارتا: این شهر که توسط ساکنین محلی یوگجا نامیده می‌شود، بیشتر به خاطر معابد بوروبودور و پرامبانان شهرت یافته و یکی از شهرهای استان جاواست که برای آشنایی با اندونزی قدیم بهترین گزینه برای سفر است.

باندونگ: از دیگر شهرهای جزیره جاوا که با داشتن کوهستان‌هایی در اطرافش هوای نسبتا خنک‌تری نسبت به دیگر نقاط اندونزی دارد، باندونگ است. چشمه‌های آب گرم، آتشفشان‌های خاموش و مناظر طبیعی تحسین‌برانگیز از جاذبه‌های گردشگری در این شهر محسوب می‌شوند.

مردم و فرهنگ اندونزی

مردم اندونزی که جمعیتی حدود ۲۳۰ ملیون نفر دارند از ۳۰۰ قومیت مختلف شکل گرفته‌اند که در قسمت‌های مختلف کشور زندگی می کنند.
این جمعیت اگرچه اکثرا مسلمان هستند اما در میان آنها پیروان مسیحیت و هندو و بودایی نیز دیده می‌شود. در بالی که مقصد اکثر گردشگران به اندونزی است مردمی هندو زندگی می کنند که جشن‌ها و فستیوال‌های فرهنگی و مذهبی و معابد آنان از مهمترین جاذبه‌های شهر به شمار می‌روند.
با توجه به حضور مذهب بودایی و هندو پیش از ورود اسلام به آن، معابد و یادبودهای مذهبی بسیار در نقاط مختلف این کشور برجای مانده که در نوع خود بسیار منحصر بفرد و باشکوه هستند. از مشهور‌ترین این بناها می‌توان به معابد بوروبودور و پرامبانان در یوگجا و معبد پورا بساکی در بالی اشاره نمود.

زبان

اگرچه با وجود اقوام گوناگون در اندونزی گویش‌های مختلفی نیز وجود دارد اما زبان رسمی این کشور اندونزیایی است. حدود ۳۰۰ قوم در اندونزی زندگی می‌کنند که هریک به زبان و گویش خود صحبت می‌کنند بطوریکه حتی خود مردم اندونزی وقتی از شهر خود وارد شهر دیگری از کشور می‌شوند ممکن است زبان مردم آن منطقه را متوجه نشوند.
زبان اندونزیایی بسیار شبیه زبان مالایی بوده و نوع استاندارد شده مالایی محسوب می‌شود و به عنوان زبان ارتباطی بین اقوام استفاده می شود همانطور که در گذشته برای ارتباط با هلندی‌ها از آن استفاده می‌شد. اگرچه این کشور بیش از سه قرن در استعمار هلند بوده اما هلندی‌ها بر خلاف دیگر استعمارگران، زبان خود را به مردم اندونزی تحمیل نکردند.

نظام سیاسی

کشور اندونزی پس از استعمار طولانی مدت هلند در سال ۱۹۴۵ استقلال یافت و این امر در سال ۱۹۴۹ به رسمیت شناخته شد. نظام سیاسی در اندونزی نظام جمهوری بر اساس ریاست جمهوری است که برای یک دوره پنج ساله انتخاب می شود. قدرت در کشور در اختیار دولت است و انتخاب هیئت وزیران بر عهده رئیس جمهور است.
بالاترین بخش پارلمانی در سطح ملی نیز، مجلس شورای مردمی است. مهترین وظیفه این شورا، انتصاب رئیس جمهور و تعیین خط‌‌مشی‌ها و سیاست‌های دولت در عرصه داخلی و خارجی است.

تعطیلات رسمی در اندونزی

با توجه به مسلمان بودن اغلب مردم اندونزی، تعطیلات در این کشور بیشتر اعیاد مذهبی از جمله، عید فطر، عید قربان و سایر اعیاد مذهبی مسلمانان می‌باشد. روزهای مقدس دیگری نیز برای هندوها و مسیحیان تعطیل شده است. همینطور روز اول سال نو میلادی در اندونزی تعطیل است.
در ماه رمضان رستوران ها نیمه تعطیل بوده و پس از ماه رمضان و در تعطیلات عید فطر حدود یک یا دو هفته اکثر مردم به سفر می‌روند بطوریکه شهر جاکارتا پایتخت اندونزی در این ایام بسیار خلوت می‌شود.

خدمات ارتباطی در اندونزی

تلفن: اگرچه شرکت‌های همراه اول و ایرانسل با اپراتورهای اندونزی قرارداد رومینگ دارند ولی به دلیل گران بودن نرخ خدمات، استفاده از این سیم‌کارت‌ها مقرون به صرفه نمی‌باشد. در نتیجه بهترین راه برای تماس، هم برای تماس‌های داخلی و هم برای تماس‌های خارجی استفاده از سیم‌کارت‌های اپراتورهای این کشور است.
تهیه سیم‌کارت در اندونزی بسیار آسان است و در بیشتر مغازه‌ها و احتمالا فرودگاه نیز یافت می‌شود. اپراتورهای تلکلام سل و سیمپاتی از اپراتورهایی هستند که علاوه بر پوشش خوب هزینه مکالمه ارزانتری نیز دارند.
اینترنت: از طریق کافه‌های اینترنت در اندونزی می‌توان به اینترنت دسترسی پیدا کرد. بسیاری از مراکز خرید، هتل‌ها و رستوران‌ها نیز اینترنت بیسیم رایگان ارائه می‌دهند.

منابع و اطلاعات بیشتر: 

photos: + + + + +

افزودن دیدگاه جدید