نکات سفر به تایلند

Body: 

تحت هیچ عنوان به پادشاه و خانواده سلطنتی هتک حرمت نکنید. این کار می تواند مجازاتی به اندازه ۱۵ سال زندان به همراه داشته باشد.
راهب‌ها: راهب‌ها در تایلند چیزی را مستقیم از دست زنان نمی‌گیرند و زنان باید سعی کنند فضای کافی برای راهب‌ها فراهم بیاورند تا از هر گونه تماس اتفاقی پرهیز کنند. از طرف دیگر راهب‌ها خیلی اهل پول گرفتن از دست مردم نیستند و بعضا این نشانه‌ای از بی‌احترامی به فرهنگ‌های «بودایی تراوادایی» است.
ظاهر شخصی در تایلند اهمیت بسیاری دارد و نشان از شخصیت شماست. تایلندی‌ها لباس‌های خیلی باز را نمی‌پسندند. لباس‌هایتان حتما تمیز و عاری از سوراخ و پارگی باشد. شلوار و بلوز آستین‌بلند ترجیح داده می‌شوند. در معابد و خانه‌های خصوصی فراموش نکنید که کفش‌هایتان را حتما در بیاورید.
سلام و احوال پرسی سنتی تایلند (wai)، از فرهنگ هندی گرفته شده و در آن شما دست‌های خود را با حالتی دعاگونه و کمی خمیده به هم می‌فشارید. بدانید که همیشه اول زیردست‌ها به مافوق خود سلام می‌کنند و شما نباید به خدمتکاران و فروشندگان خیابانی wai کنید. خود تایلندی‌ها معمولا در زمان رسیدن به مکان‌های مقدس و معابد wai می‌کنند. البته از شما خیلی انتظار این کار را ندارند.
نکات دیگری هم درباره بایدها و نبایدها در تایلند وجود دارند. نکاتی از قبیل این که هیچ وقت قبل از خوردن غذا آشکارا آن را بو نکشید. به خصوص وقتی که در خانه‌ای مهمان هستید. در تایلند «سر» ناحیه مقدس بدن و پا کثیف‌ترین نقطه بدن حساب می شود. پس هیچ وقت سر هیچ کس را نوازش نکنید. از تماس پاهایتان با کسی یا اشاره با آن‌ها خودداری کنید. در معابد هم طوری بنشینید که پاهایتان به هیچ کس و هیچ مجسمه‌ای اشاره نکرده باشد. و اگر می‌خواهید عکسی با مجسمه بودا بگیرید، حتما همگی رویتان به سمت مجسمه باشد.
نکته جالب در رابطه با مردم تایلند این است که آن‌ها با لبخند خیلی از احساسات خود را از قبیل شادی، صمیمیت و حتی ناراحتی، عصبانیت و ترس بیان می کنند. پس تقریبا همیشه آن ها را خندان می بینید!
در مکان‌های عمومی مثل بازارها سرود ملی تایلند در ساعت‌های ۸ صبح و ۶ بعد از ظهر از بلندگوهای مختلف پخش می شود. همه در این لحظه دست از کارکشیده و ساکن می‌ایستند. بهتر است که شما هم همین کار را انجام دهید. سرود سلطنتی هم در سینماها قبل از پخش فیلم پخش می‌شود که شما باید مانند بقیه در زمان پخش آن از جای خود بلند شوید. به یاد داشته باشید که مردمان تایلند برای پادشاه و خانواده سلطنتی احترام خاصی قائلند.

سلامت و امنیت در تایلند

از آن جایی که تایلند کشوری استوایی است، بیماری‌های استوایی در آن شیوع دارد. خوشبختانه مالاریا خیلی در مقاصد توریستی شیوع ندارد اما در مناطق روستایی و مرزهای کشورهای کامبوج، لائوس و میانمار شایع است. مسئله دیگر تب دانگ است که با نیش پشه ایجاد می شود. برای پیش گیری از آن باید از لباس‌های آستین بلند و پمادهای ضدپشه استفاده کرد.
نکات دیگری که باید به آن دقت کرد سلامت غذاهاست که معمولا غذاهای خیابانی سالم هستند. داروخانه به راحتی در تایلند یافت می شوند و اکثرشان داروهای نسخه‌ای شما را هم بدون نسخه می‌دهند که البته طبق قانون پیگرد قانونی دارد.
نخستین عامل مرگ و میر گردشگران در تایلند تصادفات موتوری است. خصوصا در جاده‌های باریک و کوهستانی و پیچ در پیچ پوکت و سامویی.
مواظب باشید که تحت هیچ گونه شرایطی به خانواده سلطنتی تایلند اهانت نکنید. چرا که با واکنش شدید مردم و حتی با پیگردهای قانونی مواجه خواهید شد. هم چنین در هیچ تظاهراتی سیاسی شرکت نکنید.
اما مهم‌تر از هر چیزی باید حواستان به انواع کلاه‌برداری‌ها در تایلند و فرودگاه‌های آن باشد. مثلا بعضی از رانندگان تاکسی به بهانه بسته بودن بعضی از مکان‌های دیدنی، به شما پیشنهاد رفتن به بازارهای معروف را می‌دهند. اما غافل از این که آن ها شما را به بازارهای دورافتاده، و با قیمت‌های خیلی بالا می‌برند و در آخر راهی برای بازگشت به مرکز شهر ندارید. توجه به گرفتن کرایه تاکسی بیشتر و یا بردن شما به مقصدی غیر از مقصد مورد نظر به بهانه متوجه نشدن هم که نکته تازه ای نیست. بهتر است قبل از سوار شدن به تاکسی با نشان دادن محل مورد نظر روی نقشه، کرایه را با راننده طی کنید!
بهتر است که در فرودگاه‌ها، تور مسافرتی و دیدنی را نخرید. چون معمولا شما را بدون «تور لیدر» به جاهای مختلف می برند و تا از همه مغازه های مورد نظر آن ها خرید نکنید، دست از سرتان بر نمی‌دارند. همچنین در فرودگاه تایلند ممکن است بی‌جهت به دزدی از مغازه‌های فروشنده کالاهای معاف از مالیات متهم شوید. مثلا به بهانه یک هدیه رایگان و... پس حتما رسید تهیه کنید وگرنه ممکن است مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین یا تهدید به زندان شوید. در هر صورت حتما در این شرایط با سفارت تماس گرفته و از وکیل یا مترجم آن‌ها کمک بگیرید.
مسئله مهم دیگر دزدی در اتوبوس‌ها، خصوصا در اتوبوس‌های شبانه است. پس حتما از سوار شدن به اتوبوس‌های غیردولتی و چیپ خودداری کنید و پول‌هایتان را هم در جایی شبیه به کمربند و دور از دسترس قرار دهید.
مواد مخدر: در تایلند قوانین به شدت سختی برای مواد مخدر وجود دارد و هر گردشگر حامل مواد مخدر، فارغ از نوع پاسپورت و ...، بر حسب نوع و مقدار دارو و هدفش، با جریمه‌های سختی حتی تا زندان مادام العمر و مرگ مواجه می شود. سفارت هم خیلی در این مورد نمی‌تواند به فرد مجرم کمکی بکند. 
از لحاظ جنگ های داخلی، Hat Yai در مقاطعی شاهد جنگ های داخلی بوده. پس اگر تصمیم به سفر به این ناحیه دارید اخبار آن را پیگیری کنید.
حیات وحش: تایلند حیوانات خطرناک کمی دارد. حواستان به سگ‌های ولگرد باشد که بعضی از آن‌ها ناقل هاری هستند. پس بهتر است به آن‌ها غذا ندهید و آن‌ها را نوازش نکنید. اگر احیانا متوجه شما شدند فرار نکنید و به آرامی به راه خود ادامه دهید. میمون‌ها در عین ظاهر دوستانه و بامزه‌شان، کمی پرتوقع هستند و انتظار غذا از شما دارند وگرنه ممکن است شما را گاز بگیرند! بیشتر این میمون‌ها در ناحیه Lopburi پیدا می‌شوند. مراقب مارهای کبرا نیز باشید. نکته مهم برای شناگران، توجه به عروس‌ دریایی است که نیشی دردناک و خطرناک دارند.
خوشبختانه تایلند با مسائل نژادپرستانه مواجه نیست و اغلب گردشگران، از نژادها و نواحی مختلف،  از برخورد با مردم تایلند خوشحال هستند و این مسئله متقابلا نیز برقرار است.  
در نهایت تحت هیچ شرایطی با تایلندی‌ها دعوا نکنید چرا که ممکن است با انواع سلاح سرد و با تعداد زیاد با شما دعوا کنند. حتی میانجی یک دعوا هم نشوید چرا که تفاوت خاصی با شرکت در دعوا ندارد.

اطلاعات ضروری در تایلند

از شماره‌ تلفن‌های ضروری و اورژانسی این کشور میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
اورژانس: ۱۹۱, ۱۹۹, ۱۲۳ ( در موبایل ۱۱۲)
آتش‌نشانی: ۱۹۹
پلیس گردشگری: ۱۱۵۵
پلیس بزرگراه‌ها: ۱۱۹۳
پلیس راه: ۱۱۹۷
مرکز پلیس: ۱۱۹۶
آدرس سفارت ایران در تایلند:
215,sukhumvit road,soi 49/11,kiongton nua,wattana,bangkok 10110-thailand
کدپستی : 10110
کد کشور و محل : 0066
تلفن نمایندگی : 3-3900871-00662
بخش کنسولی : 3900837-00662
آدرس سایت : bangkok.mfa.ir
ایمیل : iranemb.bkk@mfa.gov.ir

توصیه‌های عمومی سفر

ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است: مثلا از اشاره به افراد و لمس دیگران بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبه‌ها لبخند نزنید و ... . همینطور از بلند حرف زدن بپرهیزید.
از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
سعی کنید نقشه‌ی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید.
بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد می‌شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامینوفن هم غیرقانونی است.
تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح "توی چشم نباشید". کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.
از هرگونه دعوا دوری کنید.
شماره و آدرس سفارت و کنسولگری‌های ایران و شماره‌های ضروری هر کشور را به همراه داشته باشید.

دیدگاه‌ها

تصویر احمد

چه داروهای امکان بردن به تایلند هستش

افزودن دیدگاه جدید