معرفی ارمنستان

Body: 

ارمنستان کشوری در جنوب قفقاز و همسایه شمالی ایران و در حقیقت تنها کشور باقیمانده از نقشه سه هزارساله آناتولیا و نیز اولین کشوری است که مسیحیت را در ۱۷۰۰ سال قبل و در سال ۳۰۱ بعد از میلاد پذیرفت و با وجود کلیساها و خانقاه‌های بسیار زیاد و باستانی در این کشور، این نکته را هرگز در طی سفر به آن فراموش نخواهید کرد. به سبب جنگ‌ها و کشمکش‌های زیادی که این کشور با کشورهای منطقه و همسایه خود داشته است، بسیاری از ارامنه امروز در سایر کشورها پراکنده شده‌اند و این خود سبب شده تا لابی ارامنه در کنگره ایالات متحده آمریکا قوی‌ترین و اثرگذارترین لابی بعد از لابی آیپک باشد.

 

طبیعت ارمنستان

مهمان‌نوازی مردم ارمنستان همچنین سبب شده دیدار از این کشور برای بسیاری از گردشگران لذت بخش و راحت باشد و در حقیقت راحت ترین کشور برای سفر در منطقه قفقاز همین ارمنستان است چراکه بسیاری از جاده‌ها با علائم انگلیسی مشخص شده اند و پلیس این کشور سخت‌گیری زیادی نمی‌کند. یعنی به سادگی با دریافت ویزای ارمنستان می‌توانید در این سرزمین آرام گشت و گذار کنید.
بعد از جشن های سال ۲۰۰۱ میلادی، رشد ورود گردشگر به این کشور که دارای جذابیت‌های طبیعی و مذهبی بسیاری است،  سالانه نزدیک به ۲۵٪ بوده است.  با توجه به روابط گرم و صمیمی این کشور با ایران  -که البته خود روزگاری جزئی از سرزمین ایران بوده- و نیز هم‌مرز بودن با آن، ورود گردشگران ایرانی به این کشور هرساله بیشتر می‌شود. در دسترس بودن وسایل حمل و نقل ارمنستان کار را ساده‌تر کرده وهمین نکته گردشگران بسیاری را میهمان این کشور کرده است. نکات سفر به ارمنستان به مسافران کمک می‌کند که با دیدی مناسب به این کشور سفرکنند و برنامه‌ریزی مناسب‌تری برای تفریح و سرگرمی در ارمنستان داشته باشند.

البته بهتر است بدانید، مرزهای ارمنستان با ترکیه و آذربایجان بسته بوده و فقط از طریق مرز ایران و گرجستان می‌شود به آن سفر زمینی نمود.

تاریخچه‌ی ارمنستان

تاریخ ارمنستان به سه هزار سال پیش از میلاد مسیح می‌رسد .نام بومی این کشور در زبان ارمنی نیز هایک بوده که بعدها در زمان تسلط ایران بر آن، «هایستان» نامیده شد. روزگاری این کشور بر تمام مناطق بین دریای خزر و دریای سیاه حکمرانی می‌کرد درحالی‌که  دین مردم زرتشتی بود و فرهنگی غنی و پربار آن، موجب توسعه و پیشرفت می‌شد اما پس از پذیرفتن مسیحیت و تحولات کشورها و امپراطوری‌های منطقه، بتدریج از قدرت و نفوذ آن کاسته شده و مرزهای آن محدودتر گشت.
در دوران صفویه، ارمنستان که جزئی از خاک ایران بود، چندین بار توسط قوای عثمانی فتح شد تا اینکه شهرهایی چون ارزروم، سیواس و وان از آن جدا شده و تحت حاکمیت عثمانی‌ها و سپس ترکیه درآمد. بعدها در اثر پیمان‌هایی چون گلستان و ترکمنچای به طور کلی از ایران جدا شده و ضمیمه خاک روسیه شد و از سال ۱۹۲۰ تحت عنوان جمهوری سوسیالیستی ارمنستان به عنوان یکی از ۱۵ جمهوری تشکیل‌دهنده اتحاد جماهیر شوروی شناخته شد.
ارمنستان فعلی در سال ۱۹۹۰ و پس از فروپاشی شوروی، استقلال یافت.

 

نمای کلی از ارمنستان


طبیعت و جغرافیای ارمنستان

جمهوری ارمنستان مساحتی حدوداً سی هزار کیلومتر مربعی داشته و از شمال شرقی بوسیله کوه‌های ارمنستان احاطه شده است. اکثر زمین‌های این کشور، کوهستانی و مرتفع هستند به جز مناطق جنگلی و جلگه‌ی رودخانه های آن.  کوه آرارات نیز که به طور تاریخی متعلق به ارمنستان بوده، امروزه در خاک ترکیه واقع است ولی از ارمنستان و همینطور ایران قابل مشاهده است. این کوه سمبل کشور ارمنستان محسوب می‌شود.آب و هوای این کشور قاره‌ای است یعنی تابستان‌هایی گرم و خشک با درجه حرارتی بین ۲۲ تا ۳۶ درجه و زمستان‌هایی سرد و پر برف با دمایی بین ۵- و ۱۰- دارد. البته نسیم خنکی که از کوه‌ها به سمت شهرها می وزد تابستان‌های گرم را تعدیل می‌کند. پر برف بودن این کشور سبب شده تا ورزش‌های زمستانی در آن رونق بگیرد و بسیاری از گردشگران ورزشی برای اسکی روی برف و دیگر ورزشهای برفی به این کشور سفر کنند.

 

خورویراپ در ارمنستان

 

در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان، دریاچه سوان به عنوان بزرگترین دریاچه قفقاز و یکی از بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین دنیا قرار دارد که جزء جاذبه‌های گردشگری این کشور محسوب می‌شود. دریاچه سوان در ارتفاع ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است.

نواحی مهم ارمنستان

  • ناحیه مرکزی: مرکز سیاسی ارمنستان و پایتخت آن یعنی ایروان در این ناحیه واقع است. بیشتر موزه‌ها و مراکز فرهنگی در ایروان قرار دارند. همینطور آتشفشان ۴۱۰۰ متری آراگاتس (Aragats) و صومعه‌های Gekhard و Khor Virap نیز در این منطقه واقع اند. بیشتر این ناحیه در جلگه‌ی خشک و مسطح آرارات واقع است.
  • ناحیه دریاچه سوان: این ناحیه در اطراف دریاچه سوان با ارتفاع دوهزار متری واقع شده و بسیار زیباست بطوریکه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. در این ناحیه چندین کلیسا و صومعه‌ی تاریخی وجود دارد و ساحل آن همواره پرجمعیت است.
  • قسمت جنوبی: نواحی مرزی این کشور با ایران را شامل می‌شود که غارهای جالب و بناهای مسیحی زیبایی دارد مانند صومعه های تاتِو و نوراوانک، غار موزرو و کاروانسرای سلیم.
  • قسمت شمالی: قسمت های مرزی ارمنستان با گرجستان در شمال که ناحیه‌ای کوهستانی و بسیار زیبا بوده و کلیساها و صومعه‌های متروکه‌ی بسیاری دارد. دره‌ی رود Debed و ناحیه «شامشادین» جزء قسمت های بسیار زیبا و تقریبا بکر این ناحیه محسوب می‌شوند.

ارمنستان

 

شهرهای مهم و دیدنی ارمنستان

طبیعت زیبای ارمنستان به تنهایی می‌تواند انگیزه‌ای بسیار قوی جهت سفر به این کشور باشد اگرچه تاریخ کهن این سرزمین مخصوصاً تاثیری که دین مسیحیت بر فرهنگ و معماری آن گذاشته، بسیار قابل توجه است.
ارتفاعات این کشور با پوشش گیاهی منحصر بفرد خود و چشمه‌های آب‌گرم، و معدنی قابل نوشیدن، دریاچه‌های کوچک قابل شنا در ارتفاعات، امکان اسکی روی برف، قایق‌رانی و اسکی روی آب در دریاچه سوان (۴۰ کیلومتری ایروان) در کنار آثار باستانی و کلیساها و صومعه‌های چندصد ساله این کشور از مهم‌ترین جاذبه های گردشگری آن بشمار می‌روند.

 

آثار باستانی در ارمنستان

  • ایروان: پایتخت این کشور و البته بزرگترین شهر آن علاوه بر بناهای تاریخی همچون قلعه اربونی و مسجد آبی، دارای ساختمان‌ها و خیابان‌هایی با معماری بسیار زیبایی شبیه شهرهایی چون وین اروپاست که حمایت مالی این طرح‌های معاصر از سوی شوروی سابق انجام می‌شد.
میدان آزادی، ساختمان ماتناداران و خیابن ماشتوتس و از همه مهم‌تر ساختمان بزرگ اُپرا از جمله‌ی این طرح‌ها هستند.
  • دیلیجان ( تاووش مارز): ناحیه‌ای جنگلی و پرجمعیت که سوئیس کوچک نامیده می‌شود. این شهر به سبب آب و هوای بسیار تمیز و سالم و محیط طبیعی زیبایش شاهد سکونت بسیاری از هنرمندان و افراد مشهور ارمنی است. در این ناحیه می توانید از چندین صومعه‌ی تاریخی همچون هاخارتسین و ماتوسا دیدن کرده و سری به دهکده‌ی ملوکان بزنید.
  • یرموک (یا جرموک یا وایوتز دزور مارز): شهر چشمه‌های آب معدنی و حیات‌وحش بوده و محیط بسیار زیبایی دارد. دریاچه معروف یرموک و صومعه Gnde در نزدیکی این شهر قرار دارند.
  • ساخکادزور (کوتایک مارز): که در نزدیکی ایروان قرار دارد، مقصد بسیاری از ورزشکاران و علاقه‌مندان طبیعت است. پیست اسکی این منطقه و صومعه کیچاریس دو منطقه بسیار مشهور این شهرند.

فرهنگ و مردم ارمنستان

ارمنی ها دارای زبان منحصر بفرد خودشان هستند و از این نظر می توان آنها را از نظر زبانی مستقل دانست. موسیقی ارمنی نیز ترکیبی از موسیقی فولکلور محلی، موسیقی پاپ مردمی و نیز موسیقی مسیحی کلیسایی است. معروف‌ترین ساز ارمنی دودوک نام دارد که هنرنمایی نوازنده چیره دست ارمنستان یعنی ژیوان گاسپاریان با آن بسیار معروف است.
بطور کلی اگرچه فرهنگ ارمنی‌ها بسیار به مردم اروپایی نزدیک شده ولی محافظه‌کاری و همینطور مهمان نوازی آنها منحصر بفرد است و بسیار به نهاد خانواده اهمیت می‌گذارند.

 

مردم ارمنستان

زبان

ارمنی تنها زبان رسمی این کشور است و جزء زبان های هندواروپایی محسوب می‌شود. قدمت این زبان به سال ۴۰۵ بعد از میلاد می‌رسد و شامل ۳۹ حرف است. البته تقریباً همه مردم این کشور می توانند به زبان روسی صحبت کنند چراکه زمانی این کشور بخشی از شوروی سابق بود.
امروزه زبان انگلیسی نیز در حال رشد سریعی است مخصوصا در ایروان بسیاری از مردم توانایی صحبت به این زبان را دارند.

نظام سیاسی ارمنستان

ارمنستان به شیوه جمهوری دموکراتیک اداره می‌شود و دارای رئیس جمهوری و دو قوه قانون گذاری یعنی مجلس و نهاد قضائی است که البته این نهاد قضایی در دو قوه قبلی مستتر است. رئیس جمهور نیز بیشترین قدرت را در این جمهوری در اختیار دارد.
با توجه به اختلافات این کشور با کشورهای همسایه‌اش یعنی ترکیه و آذربایجان، مرزهای آن بطور کامل بسته هستند و تنها از طریق ایران می توان به صورت زمینی به این کشور سفر کرد. از این رو ارمنستان در سیاست خارجی خود به شدت در تنگنا قرار دارد و به نوعی به ایران و آمریکا چشم دوخته است.

خدمات ارتباطی در ارمنستان

شبکه های 2G، 3G و 4G در سیستم مخابراتی این کشور راه اندازی شده‌اند و این نشان دهنده پیشرفت قابل ملاحظه‌ی صنعت مخابرات و ارتباطات در این کشور است. توصیه می کنیم به جای استفاده از خدمات رومینگ شرکت های ایرانسل و همراه اول که در این کشور برقرارند، از سیم کارت‌های اعتباری خود ارمنستان استفاده کنید که بسیار ارزان‌تر بوده و می‌توانید از سرعت بالای اینترنت موبایلی استفاده ببرید.
تا این لحظه تنها سه شرکت عهده‌دار تامین ارتباطات راه دور این کشور هستند که اتباع خارجی (به جز اوکراین و روسیه) فقط می توانند از دو سرویس دهنده Vivacell و Orange سیم کارت تهیه کنند. هر دوی این شرکت‌ها بخش وسیعی از خاک ارمنستان را پوشش میدهند و آنتن‌دهی خوبی دارند.البته اخیرا سرویس Beeline هم مورد استفاده قرار می گیرد.

افزودن دیدگاه جدید