تفریح و سرگرمی در چین

Body: 

خرید در چین

واحد پولی در چین

واحد پول رسمی چین، «رن‌مین‌بی» (Renminbi) نام دارد که یکای اصلی آن «یوآن» است. رن‌مین‌بی در لغت به معنای پول رایج نیز هست. فرق میان رن‌مین‌بی و یوآن مانند تفاوت بین ریال و تومان است. همینطور است تفاوت بین پوند و استرلینگ که استرلینگ ارز واقعی است ولی از پوند برای حساب و کتاب استفاده می‌شود.
به هر حال اغلب مردم ارز تبادلی در چین را یوآن می‌دانند و خریدها به این صورت انجام می‌شود. هر یوآن نیز به ده قسمت به نام‌های جیائو یا مائو و هر جیائو به ده قسمت فِن تقسیم می‌شوند.
لازم به ذکر است یوآن به واحدهای پولی کشورهای ژاپن و کره جنوبی نیز گفته می‌شود. البته برای نامگذاری ارزهای خارجی نیز از یوآن استفاده می‌شود. مثلا دلار آمریکا، می‌یوآن و یورو، او یوآن نامیده می‌شود.
نکته دیگر در تبادلات ارزی رسمی است که از رِن‌مین‌بی استفاده می‌شود تا یوآن. البته این امر قطعی نیست و بستگی به طرفین دارد.

در چین چه چیزی بخریم؟

چین کشور خوبی برای تجارت و بازرگانی است ولی این حرف دلیلی بر این نیست که برای خرید هر وسیله‌ای این کشور را توصیه کنیم. به طور مثال برخی کالاهای وارداتی مثل موبایل و دوربین عکاسی به خاطر مالیات بر ارزش افزوده‌ای که به هنگام خرید باید بپردازید، عملا گرانتر تمام می‌شوند. بنابراین انتظار نداشته باشید هرچیزی که قصد تهیه آن را دارید، ارزان باشد. بطور کلی خرید کالاهایی که ساخت خود چین نیستند، توصیه نمی‌شود حتی اگر شکلات و خوردنی‌ها باشند.
برخی فروشگاه های چینی در ایامی از سال اقدام به عرضه کالاها با تخفیف می‌کنند. بطور مثال اگر علامت 8折 را مشاهده کردید یعنی اجناس تخفیفی ۲۰ درصدی خورده‌اند. طبق این رسم هرچقدر عدد پشت نماد کمتر باشد، درصد تخفیف بیشتر می‌شود.

غذا و رستوران در چین

جمعیت چین در سال ۱۰۰۰ بعد از میلاد نزدیک به یکصد میلیون نفر بوده است که برای آن دوران تعداد زیادی به شمار می‌رود. زیادبودن جمعیت و همینطور کمبود مواد غذایی و بلایای طبیعی هولناکی که گاه و بیگاه بر ساکنان این کشور نازل می‌شد، بر نوع آشپزی و مواد مصرفی بکار رفته تأثیر بسیار زیادی گذاشته است.
غذای غالب مردم این کشور برنج و خورشت یا سُس‌های متنوعی است که به روشهای مختلفی طبخ می‌شوند. عادت سرخ کردن مواد غذایی نیز همانند ایران در این کشور نیز رایج است. بطور کلی آشپزی چینی مکتبی خاص است که تأثیر فراوانی بر سایر آشپزی‌های دنیا گذارده است. از سایر فرهنگ‌های آشپزی رایج در چین می‌توان به آشپزی هندی، مغولی و غربی نام برد.
چینی‌ها از گوشت برخی پستانداران و آبزیان دریایی استفاده می‌کنند که در فرهنگ‌های غیر چینی هیچ کاربردی ندارند. بنابراین قبل از خوردن غذا، از نوع مواد مصرفی مطمئن شوید. به طور مثال گوشت قورباغه یکی از غذاهای مورد علاقه چینی‌هاست و یا طبخ حشرات طرفداران بسیاری دارد.

انواع آشپزی چینی

آشپزی کانتونیز

این نوع آشپزی که در آمریکا نیز به سبب مهاجرت چینی‌های ساکن استان کانتون به این کشور رواج دارد، در جنوب کشور چین استفاده می‌شود. برنج و سرخ کردنی‌ها از عمده غذاهای این نوع آشپزی هستند. سوپ وونتون، گوشت شیرین یا دودی و رولت تخم مرغ از دیگر غذاهای رایج این نوع فرهنگ آشپزی است.

آشپزی ماندارین

کباب اردک‌های پکن‌ای معروف‌ترین غذای این نوع آشپزی است اگرچه انواع کیک و نودل نیز محبوبیت زیادی دارند.

آشپزی شانگهای

در این فرهنگ آشپزی، آبزیان دریایی - ماهی و خرچنگ و ... نقش مهمی‌ دارند. سس‌های این منطقه بسیار خوشمزه و پرطرفدارند.

آشپزی سی‌چوآن

غذاهای تند و داغی که پر از فلفل، سیر، پیاز و تره‌فرنگی هستند، در این آشپزی فراوان بوده و بسیار لذیذ و مقوی هم هستند. این نوع آشپزی در غرب طرفداران بسیاری دارد.
همانطور که می‌دانید چای محبوب‌ترین نوشیدنی چینی‌هاست و به وفور یافت می‌شود. مخصوصا چای سبز در این کشور بین مردم محلی و همینطور گردشگران بسیار محبوب است. البته چای سیاه‌رنگ نیز مصرف زیادی دارد و از این بابت خیالتان راحت باشد.

افزودن دیدگاه جدید