دهلی

توضیح اولیه: 

شهر دهلی دومین شهر بزرگ هند و از قدیمی‌ترین شهرهای این کشور و جهان است که با جای‌دادن تمدن‌های بسیاری در خود، باعث شده هم اکنون نیز دربردارنده تنوعی از فرهنگ‌ها و ادیان گوناگون باشد و این فرهنگ‌های کهن در دهلی در کنار زندگی مدرن امروزیِ این شهر، شکل تازه‌ای به خود گرفته است.

متن اصلی: 
بناهای تاریخی در این شهر بسیار پرتعداد و زیبا هستند که این بناها شامل برخی بناهای مذهبی همچون معابد هندو و مساجدی بسیار قدیمی و بناهایی به جای مانده از حکومت بریتانیا در این شهر است که با داشتن معماری‌های منحصر به فرد گردشگران بسیاری را به سوی این شهر می‌کشاند. دهلی به ۶ ناحیه شهری شامل ناحیه مرکزی، شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و ناحیه قدیمی تقسیم بندی شده است. دهلی را نمونه کوچک کشور هند نامیده‌اند، زیرا مردمی از نژادهای مختلف را در خود جای داده و بسیاری از بخش‌های هنری، تجاری، آموزشی، مالی و... در هند را در خود جای داده است.

سفر به دهلی

فرودگاه بین المللی شهر دهلی معمولا یکی از دروازه‌های ورود مسافران به کشور هند و این شهر است. این فرودگاه در غرب شهر قرار گرفته و‌ با اتوبوس‌های عمومی فاصله ای ۵۰ دقیقه‌ای تا دهلی دارد. اگر قصد دارید مستقیم به محل اقامت یا هر جای دیگری بروید بهتر است از تاکسی‌های فرودگاه استفاده کنید تا سریع‌تر و راحت‌تر به مقصد برسید.

گردش در دهلی

سیستم مترو در شهر دهلی یکی از پیشرفته‌ترین نمونه‌ها در جهان به شمار می‌رود. با داشتن نقشه مترو این شهر و اماکن دیدنی و بازارها به راحتی می‌توانید به گشت و گذار در شهر بپردازید. با این حال پرطرفدارترین وسیله حمل و نقل در دهلی اتوبوس است که در نزدیکی بسیاری از ایستگاه‌های مترو نیز می‌توان ایستگاه‌های اتوبوس را دید و با ترکیبی از اتوبوس و مترو می‌توان به راحتی به بخش‌های مختلف شهر رفت.
ریکشاها در دهلی نیز همچون دیگر شهرهای هند در بسیاری از نقاط شهر دیده می‌شوند. سفر در شهر با ریکشا نسبت به تاکسی بسیار ارزان‌تر است و چون مستقیما گردشگران را به مقصد می‌رسانند در میان گردشگران بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند‌.

بهترین وقت سفر به دهلی

شرایط آب و هوایی نه چندان مطلوب دهلی تعیین زمان مناسب به این شهر را دشوار می‌سازد زیرا هوای معتدل و خنک را به سختی می‌توان در این شهر دید. هوای دهلی معمولا یا بسیار گرم و یا بسیار سرد است و دیگر ماه‌ها نیز رطوبت بسیار زیاد می‌شود. علی رغم هوای نسبتا گرم، سفر در بهار به دهلی بهتر از سفر در دیگر فصل‌هاست.

دیدنی‌های دهلی

قلعه سرخ یا لال قلعه: یکی از مهمترین مراکز گردشگری دهلی است که در قرن ۱۷ میلادی به دستور شاه جهان در کنار رود یامونا ساخته شده و هر ساله پذیرای تعداد زیادی از گردشگرانی است که به این شهر سفر می‌کنند. این قلعه بزرگ یادگار دوران باشکوه امپراطوری گورکانیان به عنوان نوادگان تیمور محسوب می‌شود و در جای‌جای آن می‌توانید تاثیر زبان و فرهنگ ایرانی را مشاهده نمایید.
مناره قطب (یا قطوب یا قطاب): بلندترین مناره آجری جهان متشکل از ۵ طبقه مجزا و ساخته شده از ماسه سنگ سرخ و مرمر است که در کنار مسجد قوةالاسلام بنا گردیده است. در بلندای این مناره ۷۳ متری، نقوشی پیچیده و همراه با آیات قرآنی نقش بسته که نمایانگر تلفیق معماری هندو-اسلامی است. در کنار این بنا ستونی فلزی و سیاه رنگ قرار دارد که گفته می‌شود اگر بتوانید از پشت دستان خود را به دورش حلقه کنید به آرزوتان خواهید رسید.
دروازه هند: بنای یادبودی در مرکز شهر دهلی است که بیاد ۷۰ هزار سرباز هندی کشته شده در جنگ جهانی اول و بیش از ۱۳ هزار سرباز بریتانیایی و هندی کشته شده در جنگ افغان ساخته شده که نام تک‌تک آنها بر روی دیوارهای این بنا هک شده است و در طول شبانه‌روز شعله آتش در زیر تاق این بنا به یادشان روشن است. اطراف بنای دروازه هند با چمن سبز پوشانده شده که محلی محبوب برای پیک‌نیک میان مردم و گردشگران است.
منطقه Chandni Chowk: بازاری بسیار شلوغ و پر رفت و آمد که به سبب قرارگیری چندین مسجد و معبد در اطراف خود و وجود چندین رستوران مشهور، توصیه می‌کنیم حتما برای دیدار از آن وقت بگذارید.
جانتر مانتریک :رصدخانه‌ای متشکل از ۱۳ نمونه از المان‌های معماری که در سال ۱۷۲۴ با هدف گردآوری جداول نجومی ساخته شده است. هر یک از این المانها وظیفه‌ای خاص چون نشان دادن زمان، تاریخ و پیش‌بینی حرکت خورشید و ماه و ستارگان را برعهده دارند.
قلعه کهنه: قدیمی‌ترین قلعه و بنای واقع در دهلی است که قدمتی ۵ هزار ساله دارد. دارای چندین طاق و گنبد و دروازه که تاثیراتی از سبک هندو، افغان و مغول در معماری آن به چشم می‌خورد. در کنار این قلعه دریاچه‌ای وجود دارد و امکان قایق سواری نیز در آن قرار داده شده است. تا در میان آب نظاره‌گر این قلعه باستانی باشید و با تاریک شدن هوا می‌توانید گذری بر تاریخ باستانی دهلی را با اجرای نمایشی از نور و صدا بر روی دیوارهای قلعه کهنه تماشا کنید.
آرامگاه همایون: این بنا در حقیقت مقبره نصیرالدین همایون دومین پادشاه گورکانیان هند است که توسط استادان ایرانی طراحی و ساخته شده است. علاوه بر این مقبره، چندین آرامگاه از دیگر پادشاهان گورکانیان هم در محوطه‌ی این بنا قرار دارد. آرامگاه همایون در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز قرار دارد.
معبد Akshardham: مجموعه معبدی بزرگ و پارک‌ها و دریاچه اطرافش است که در سال ۲۰۰۵ افتتاح شده و به علت استفاده از سبک‌های معماری مختلف هندی و عظمت و بزرگی خود، نقش مهمی در صنعت توریسم دهلی بر عهده دارد بطوریکه ۷۰ درصد گردشگران وارد شده به شهر از این مجموعه دیدن می‌کنند.
مسجد جامع دهلی: بزرگترین مسجد هند است که در قسمت دهلی قدیم و در نزدیکی قلعه سرخ و یکی از شلوغ‌ترین خیابان‌های شهر واقع شده است. این مسجد دارای سه گنبد و دو مناره بوده و محوطه‌ی آن گنجایش ۲۵۰ هزار نفر را داراست و از مهمترین مراکز تجمع مسلمانان هند بشمار می‌رود.
بنای یادبود گاندی: سکوی سنگی چهار گوش سیاه رنگی است که میان فضایی پوشیده از چمن قرار گرفته و در بالای سرش شعله شمعی همیشه فروزان قرار دارد که هر سال در سالروز مرگ پدر ملت هند، گاندی مراسمی در این محل برگزار می‌شود. علاوه بر مقبره گاندی چندین بنای یادبود از نخست وزیران و معاون نخست وزیران پیشین هند نیز در این محوطه قرار دارد.
در شهر دهلی موزه‌های بسیاری نیز وجود دارد که اگرچه در کنار آثار تاریخی بیشمار در این شهر به چشم نمی‌آید اما نمی‌توان بی تفاوت از این موزه‌ها و آثاری که در خود جای داده‌اند گذشت. موزه ملی در دهلی با ساختمانی تودرتو مجموعه‌ای بی‌نظیر از شاهکارهای هند را در خود جای داده است. بخش‌های مربوط به فرهنگ هندو و میراث بودایی از بهترین بخش‌ها در این موزه است.
موزه یادبود جواهر لعل نهرو: که اقامتگاه سابق وی بوده است اکنون به موزه‌ای از زندگی نهرو که اولین نخست وزیر هند بوده است تبدیل شده است. موزه ملی راه آهن که قطارهایی از گذشته تاکنون را به معرض نمایش گذاشته است، موزه ملی صنایع دستی و مرکز آداب و رسوم هند از دیگر دیدنی‌های شهر دهلی هستند که در آنها می‌توان با فرهنگ مردم این سرزمین بیشتر آشنا شد.

جغرافیا و طبیعت دهلی

شهر دهلی از بزرگترین کلان شهر‌ها در جهان و دومین کلانشهر هند به شمار میرود. این شهر که در بخش‌های مرکزی کشور هند و در سواحل غربی رود یامونا قرار گرفته در فصل‌های مختلف سال دماهای بسیار متفاوتی را تجربه می‌کند. سرمای رشته کوه‌های هیمالیا از یک طرف و گرمای بیابان‌های راجستان از طرف دیگر آب و هوای نامطلوب را برای این شهر رقم زده است به طوری که در فصل گرم سال یعنی ماه‌های آپریل تا اکتبر دمای بسیار گرم و حتی بالای ۴۰ درجه دارد و در فصل‌های سرد سال یعنی از دسامبر و ژانویه دمای هوا در این شهر به صفر درجه نیز می‌رسد.

تاریخچه دهلی

دهلی با پیشینه تاریخی ۵۰۰۰ ساله پایتخت امپراتوری‌های بسیاری در این کشور بوده است و از قدیمی‌ترین شهرها در جهان به شمار می‌رود که در طول این دوره بارها توسط پادشاهان کشورگشا و در اثر جنگ‌ها ویران شده و دوباره بازسازی شده است. این شهر آخرین بار در سال ۱۹۱۱ پایتخت هند شد و تا کنون نیز پایتخت این کشور باقی مانده است.
آثار تاریخی در شهر دهلی اصلی‌ترین جاذبه‌های این شهر برای گردشگرانی از سراسر جهان است. قلعه سرخ، که از زمان شاه جهان در این شهر بنا شده، آرامگاه همایون با معماری ایرانی و بسیار زیبا و قطب منار که بلندترین بنای آجری در جهان است از جاذبه‌های تاریخی بسیار معروف در این شهر هستند.

خرید در دهلی

شهر دهلی در طول تاریخ همواره یکی از مراکز تجاری در کشور هند بوده است و امروزه نیز این شهر پر از مراکز خرید متنوع، مغازه‌ها و بازارهای سنتی و دستفروش‌هاست. جواهرات و سنگ‌های با ارزش و بسیار زیبا در دهلی هم در مغازه‌ها و هم درمیان دست فروشان دیده می‌شود. انواع مختلف لباس‌های پارچه ای به خصوص ابریشمی در این شهر بسیار دیده می‌شود. لباس‌های هندی از جمله ساری و روسری‌های مخصوص مردم این کشور از جمله کالاهای مورد علاقه گردشگران است. برای خرید این لباس‌ها حتما سری به خیابان بابا خاراک بزنید. سانتوشی نیز از دیگر مراکز خرید مهم برای خریدن لباس‌های هندی است و در کنار برخی هتل‌های مهم شهر دهلی قرار گرفته است.
بازار «چندی چوک» از بازارهای قدیمی این شهر است که توسط دختر شاه‌جهان ساخته شده و هم اکنون نیز از بازارهای اصلی شهر به شمار می‌رود. بازار سدر، بازار دیلی هات و مرکز خرید بهشت نیز از دیگر مراکزی هستند که سوغاتی‌های خوبی را با قیمتی مناسب می‌توانید در آنها پیدا کنید.

غذا و رستوران در دهلی

در شهر دهلی بسیاری از غذاهای محلی کشور هند را می‌توان تجربه کرد. غذاهایی بسیار تند با ادویه‌هایی که باعث خوش طعم شدن غذا می‌شود. غذاهای خیابانی نیز در این شهر به وفور دیده می‌شود و شاید بتوان گفت بهترین غذاهای خیابانی در هند را در دهلی می‌توان خورد. در کنار این غذاهای محلی رستوران‌هایی با منوی آشپزی بین المللی نیز در این شهر به چشم می‌خورد.
غذاها در این شهر علاوه بر تنوع فوق العاده‌ای که در طعم و ظاهر دارند از نظر قیمت نیز بسیار متنوع‌اند. در بازار بنگالی که در نزدیکی ایستگاه مترو قرار دارد، رستوران‌های زیادی با غذاهایی خوب قرار دارند که از نظر قیمت نیز از دیگر قسمت‌های شهر ارزان‌تر سرویس می‌دهند. غذاهایی همچون انواع ساندویچ، پیتزا، مک دونالد و... نیز در شهر دیده می‌شود و معمولا قیمت مناسبی دارند. غذاهای بین‌المللی در رستوران‌های ایتالیایی، چینی، ژاپنی و تنوعی بی‌نظیر از آشپزی کشورهای دیگر نیز در دهلی به وفور دیده می‌شود که برای گردشگرانی که آشپزی هندی با ذائقه آنها سازگار نیست بسیار مناسب است.

امنیت و سلامت در دهلی

غذاهای خیابانی که در دهلی زیاد هم دیده می‌شود چندان بهداشتی نیستند و بهتر است موقع خریداری آنها به بهداشتی بودن و چگونگی پختن آنها دقت کنید. بسیاری از مغازه‌های کنار خیابان همین غذاها را به شیوه‌ای بهداشتی‌تر درست می‌کنند که بهتر است غذا را از آنها تهیه کنید.

منابع و اطلاعات بیشتر: 
نام‌های دیگر: 
دهلی نو
New Delhi
Delhi

دیدگاه‌ها

تصویر anymouse

مطالبتون خیلی خوب بود. میشه لطفا درباره واراناسی یا بنارس هم بنویسن.

افزودن دیدگاه جدید