آشنایی با مالدیو

Body: 

مالدیو کشوری جزیره‌ای در جنوب غربی کشور هند است که کوچکترین کشور آسیا هم از نظر مساحت و هم از نظر جمعیت به شمار می رود. پایتخت این کشور ماله بزرگترین جزیره در این مجمع‌الجزیره محسوب شده و ورود گردشگری به این کشور معمولا از طریق فرودگاه این شهر صورت می‌گیرد. صنعت توریسم در مالدیو بسیار پراهمیت بوده و  بیشترین درآمدها را نیز برای اقتصاد مالدیو به ارمغان آورده است. با وجود کوچکی، این کشور ۱۱۹۲ جزیره مرجانی و بسیار زیبا دارد که در بسیاری از این جزایر خالی از سکنه، هتل‌هایی بسیار مجلل و با امکانات تفریحی فراوان برای اقامت گردشگران ساخته شده است.

 

دریای  مالدیو
کشور مالدیو همچنین از مکان‌های بسیار جذاب برای غواصان است و آب های گرم و تمیز این کشور که امکان تماشای آبزیان مختلف را در تمام طول سال فراهم می‌کند و از بهترین مکان‌ها برای غواصی در آسیا به شمار می رود و مقصد بسیاری از علاقه مندان به غواصی است. این مجمع‌الجزایر رویایی با آب هایی زلال، سواحل مرجانی و درختانی سرسبز، زیبایی های بی نظیری برای گردشگران در خود جای داده است. اگرچه بیشتر گردشگران به خاطر سواحل بسیار زیبا و جاذبه های طبیعی راهی این کشور می‌شوند اما در کنار تفریحات ساحلی، موزه ها و بناهای تاریخی با معماری زیبا نیز در این کشور کوچک دوستداران خود را دارد.

تاریخچه مالدیو

به نظر می رسد اولین ساکنان کشور مالدیو مردم «دراویدی» بوده اند اما آنچه در نوشته ها آمده است نشان از حضور اقوام سینهالی در این سرزمین دارد. در زمان امپراتوری آشوکا مذهب بودایی وارد این سرزمین شده و تا پیش از ورود اسلام در قرن دوازدهم میلادی مذهب غالب در این کشور بوده است. این کشور در گذشته مدت ها به دست قدرت های استعمار گر هلندی، فرانسوی و انگلیسی بوده است.
مالدیو در سال ۱۸۸۷ با امضای تعهدنامه‌ای جز مناطق حفاظت شده انگلیس در آمد و انگلستان در سال ۱۹۴۸ به این کشور خودمختاری داد و در ۱۹۵۳ نظام سلطنتی آن با نظام جمهوری جایگزین شد. این کشور که سال های بسیاری را تحت استعمار سپری کرده است در نهایت در سال ۱۹۶۵ توانست استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد و اکنون نظام جمهوری در این کشور برقرار شده است.

طبیعت و جغرافیای مالدیو

کشور مالدیو مجمع الجزاری با ۱۱۹۲ جزیره کوچک یکی از پراکنده ترین کشورها در جهان است که در فاصله ۶۰۰ کیلومتری از جنوب غربی کشور هند قرار گرفته است. اکثر جزیره‌های این کشور مساحتی کمتر از دو کیلومتر مربع دارند و بسیاری از آنها تنها جنبه گردشگری دارند و مردم در آنها سکونت ندارند. سواحل زیبای مرجانی در این جزایر مهمترین جاذبه برای گردشگران در سفر به مالدیو است. این جزایر مرجانی در مالدیو به ۲۶ نوع آبسنگی تقسیم بندی شده‌اند و باعث شده این کشور یکی از بهترین و زیباترین محیط ها برای غواصی باشد.

 

طبیعت مالدیو

ارتفاع بسیار کم این کشور از سطح دریا (با متوسط ۱.۵ متر ارتفاع از سطح دریا) باعث شده که با بالا آمدن آب اقیانوس ها و گرم شدن زمین در معرض خطر غرق شدن قرار بگیرد. آب و هوای این کشور همچون بیشتر کشورهای جنوب آسیا گرمسیری است، در طول سال اختلاف دمایی زیادی را تجربه نمی‌کند و شامل دو فصل خشک و مرطوب است. در فصل خشک و در ماه های آپریل و می هوا بسیار صاف است و دمایی حدود ۳۰ درجه سانتی گراد دارد و در فصل مرطوب، باد و باران های موسومی شدیدی را تجربه می‌کند. خطر وقوع سونامی نیز در این کشور وجود دارد.

بهترین وقت سفر به مالدیو

بهترین وقت سفر به این کشور در فصل زمستان و در ماه های دسامبر تا مارس است که هوا رطوبت کمتری دارد زیرا از نظر گرما، دمای هوا در تمام طول سال تقریبا شبیه به هم و معمولا حدود ۳۰ درجه است و تفاوت چندانی برای گردشکران ندارد.

دیدنی‎های مالدیو

وجود تعداد زیادی جزیره خالی از سکنه در این کشور سبب شده تا بسیاری از مردم برای کسب درآمد از این جزایر به عنوان محلی توریستی استفاده کرده و با فراهم آوردن امکانات تفریحی، اقامتی گردشگران را به سمت این جزایر بکشانند.
امروزه با گسترش صنعت توریسم و افتتاح هتل هایی مجلل با امکانات بسیار مناسب، اقامت در این جزیره ها برای گردشگران لذت بخش شده است. به طور مثال جزیره رویایی باندوس از معروفترین جزیره‌ها در مالدیو است که با شن‌های زیبای سفید و سواحلی تمیز و خلوت که در میان دیگر کشورهای ساحلی کمیاب است، طرفداران زیادی در میان گردشگران دارد.

 

غواصی در مالدیو
غواصی در آب های کم عمق کنار سواحل جزیره ها نیز از دیگر جذابیت‌های این کشور است. تنوع ماهی‌های رنگارنگ و دیگر جانوران زیبای دریایی در این آبها و حتی کوسه‌ها و ماهی‌های بزرگتر در بخشی هایی عمیق تر بسیار جالب توجه است و نمی‌توان گردشگری را یافت که چنین تجربه ای را در مالدیو از دست بدهد. کاتاگیری که به صخره های موز نیز شهرت دارد از مهمترین سایت های غواصی در این کشور است. باتالا ماگا کان تیلا از دیگر سایت های غواصی در مالدیو است که به خاطر کوسه ها، پرتو ماهی ها و مانتا هایش شهرت یافته است. صخره شکسته، کوکا کرنر و دیگالی ها نیز از دیگر سایت های معروف غواصی برای گردشگران می باشند.
علاوه بر جاذبه های بسیار ساحلی و دریایی در کشور مالدیو، در شهر ماله، که از بزرگترین جزیره های این کشور و پایتخت مالدیو است مراکز و ساختمان های تاریخی و موزه های بسیاری قرار دارد که بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
سواحل مالدیو اولین چیزی است که توجه هر گردشگری را در سفر به این کشور به خود جلب می‌کند.

زیردریایی وال در مالدیو یکی از پیشرفته ترین زیردریایی های تفریحی در جهان است. این زیردریایی گنجایش ۵۰ نفر را دارد و تا عمق ۱۵۰ متری دریا پایین می‌رود. از پنجره های این زیردریایی تماشای دنیای ماهی ها و جانوران مختلف امکان پذیر است که با پایین رفتن تا عمق ۱۵۰  متری بسیاری از جانورانی که با غواصی قادر به مشاهده آنها نیستید نیز دیده می‌شوند. این زیردریایی از ساعت ۹ صبح تا ۸ شب فعال است و با خرید بلیط می‌توانید تجربه سفری در اعماق دریا را داشته باشید. برخی از هتل‌ها امکان استفاده از زیردریایی را برای مسافران فراهم می‌کنند که در این صورتی نیازی به خرید بلیط نیست و تنها از طریق هتل باید اقدام به رزرو زمان مورد نظرتان کنید.

 

مسجد جامع در مالدیو
مسجد جامع یا مسجد سلطان که در سال ۱۶۵۶ میلادی ساخته شده است بزرگترین مسجد این کشور می‌باشد که گنجایش ۵۰۰۰ نفر را دارد. کنده‌کاری های انجام شده در این مرکز اسلامی، به آن زیبایی خاصی را بخشیده است. این مسجد با گلدسته‌های طلایی و زیبایش از جاذبه های گردشگری در شهر ماله است. در این مسجد همچنین مقبره بسیاری از قهرمانان ملی این کشور نیز جای گرفته است.
هوکورو میسکی یا مسجد قدیمی شهر بسیار کوچک و قدیمی است و معماری و ساخت آن شبیه به معماری معمول مساجد با گلدسته هایی بر فراز آن نیست. تاریخ ساخت این مسجد به ۴۰۰ سال پیش باز می‌گردد و بیشتر به معابد بودایی شباهت دارد تا مسجد. طراحی داخلی و دیواره‌های بیرونی این مسجد با نوشته های عربی و طراحی های زیبایی مزین شده است. درها و پنجره های چوبی و رنگ‌های به کار رفته در این مسجد، آن را به یکی از جاذبه های تاریخی شهر ماله تبدیل کرده است.
موزه ملی مالدیو که بخشی از قصر سلطان می‌باشد با اشیای بسیار قدیمی از جمله جواهرات و لباس های سلطنتی، سنگ های قیمتی، اشیاء تزئینی، وسائل جنگی و بسیاری اشیای دیگر که از دوران گذشته در خود جای داده است نمایشگاهی ارزشمند از فرهنگ مردم این کشور می‌باشد و تاریخ مردم مالدیو را پیش روی گردشگران می گذارد.
مولی آگه با معماری بسیار زیبا مکانی است که در گذشته مقر حکومتی کشور مالدیو بوده است و پس از مدتی نیز به دفتر ریاست جمهوری تبدیل شد. این ساختمان که در سال ۱۹۵۳ ساخته شده است اکنون به یکی از جاذبه های گردشگران تبدیل شده و بازدیدکنندگان بسیاری دارد.

 

موزه در مالدیو

مردم و فرهنگ مالدیو

اکثر مردم مالدیو از نژاد سینهالی، دراویدی، آفریقایی و عرب هستند و فرهنگ مردم نیز از جنوب آسیا، سینهالی و اعراب تاثیر بسیاری گرفته است.  دین رسمی در این کشور اسلام است و مردم این کشور پس از حضور دریانوردان مسلمان در این سرزمین و از اواسط قرن دوازدهم از بودایی به اسلام روی آوردند و اغلب نیز سنی هستند. غذاهای در این کشور بسیار شبیه به جنوب هند و سریلانکا می‌باشد و با ادویه جات مختلف طبخ می‌شود.
هنرهایی همچون حصیربافی، مجسمه های چوبی، خطاطی و بسیاری هنرهای دیگر نشان دهنده فرهنگ غنی مردم این کشور است. ارتباط مردم این کشور با گردشگران بسیار کم است زیرا بسیاری از جزیره های توریستی خالی از سکنه است و تنها هتل هایی برای گردشگران وجود دارد و اغلب نیز خارجی ها در آنها مشغول به کار هستند. اغلب مردم این کشور به ماهیگیری مشغول هستند و یا با فروش نارگیل زندگی خود را می گذرانند.

 

مردم مالدیو

زبان

زبان رسمی مردم در این کشور زبان دیوهی است که بسیار شبیه به زبان سینهالی قدیمی که زبان رسمی سریلانکاست می‌باشد. بیشتر مردم مالدیو به زبان انگلیسی آشنایی ندارند. تنها قشر جوان این کشور و آن هم به صورت جزئی گاهی می‌توانند شما را راهنمایی کنند. البته زبان انگلیسی در داد و ستد و بخش های تجاری به صورت گسترده استفاده می‌شود و یادگیری این زبان در مدارس نیز در حال افزایش است.خط نوشتاری در این کشور نیز خط تاناست که از راست به چپ نوشته می‌شود.

نظام سیاسی

کشور مالدیو پس از استقلال از انگلیس در سال ۱۹۶۵ با نظام حکومتی جمهوری اداره می‌شود و رئیس جمهور در این کشور با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شود. در سال ۲۰۱۲ رئیس جمهور این کشور با کودتای ارتش کنار گذاشته شد که منجر به درگیری های در سطح این مجمع‌الجزیره و مخدوش کردن این کشور که به بهشت گردشگران خارجی شناخته می‌شود گردید.
تقسیمات کشوری در مالدیو شامل ۱۹ بخش است که زیر نظر کمیته ی منتخب مردم و به ریاست دولت مرکزی اداره می‌شود. کشور مالدیو از لحاط درآمد سالانه، از عقب افتاده ترین واحدهای سیاسی جهان به شمار می رود.

خدمات ارتباطی در مالدیو

تلفن: سیم کارت های این کشور را در فرودگاه و در بدو ورود می‌توانید خریداری کنید. بهتر است سیم کارت را همان موقع چک کنید که هم تماس گرفتن و هم امکان زنگ خوردن داشته باشند. برخی از این سیم کارت ها فقط یکی از این خدمات را ارائه می‌دهند.
اینترنت: اقامت در هتل و تفریحات فراهم شده توسط آنها در این کشور معمولا از رایج ترین نوع تفریحات در مالدیو است و بیشتر هتل ها نیز به اینترنت بی‌سیم مجهز هستند. برای اطمینان هنگام رزرو هتل می‌توانید در مورد اینترنت هتل سوال کنید.

تعطیلات در مالدیو

تعطیلات آخر هفته در همه جای مالدیو روز جمعه می‌باشد اما در برخی بخش‌ها شنبه نیز تعطیل است. بیشتر مناسبت‌ها و تعطیلات رسمی در این کشور به اعیاد مسلمانان و مراسم مذهبی آنان مربوط می‌شود که با تقویم قمری مشخص می‌شود. ماه رمضان در این کشور مقدس‌ترین ماه است و عید فطر نیز از اعیاد مهمی است که در این کشور جشن گرفته می‌شود.
عید بودو، روزی که مسلمانان به مکه می‌روند و عید مبعث نیز از دیگر اعیاد مهم مردم مالدیو است. روز استقلال این کشور از استعمار انگلیس و روز ملی که حکومت جمهوری جایگزین حکومت سلطنتی در این کشور شد از دیگر مناسبت ها در این کشور است.

افزودن دیدگاه جدید