نکات سفر به ارمنستان

Body: 

آداب و رسوم مردم ارمنستان

سبک زندگی و فرهنگ عمومی مردم ارمنی بسیار شبیه اروپائیان است با این‌حال دانستن اگر با خواندن معرفی ارمنستان از وضعیت کلی این کشور با خبر شدید هم‌اکنون دانستن برخی نکات اساسی می‌تواند سفر شما را دلپذیرتر کند:

  • مسئله منطقه قره باغ بین مردم این کشور حساسیت بالایی دارد. این منطقه که در حال حاضر جمعیتی اکثراً ارمنی دارد، به صورت خودمختاری اداره شده و از نظر سازمان ملل متحد و تقریبا همه کشورهای دنیا جزئی از خاک آذربایجان محسوب می‌شود ولی مردم ارمنستان آن را جزئی از خاک خود می‌دانند. بنابراین سعی کنید از صحبت در مورد کشور آذربایجان و این منطقه خودداری کنید.
  • همینطور مسئله قتل عام ارمنی ها توسط عثمانیان نیز بسیار حساسیت برانگیز است. روابط این کشور با ترکیه بر سر همین مسئله بسیار بد است.
  • هنگام دیدار از داخل کلیساها، رعایت پوشش مناسب - مردان و زنان - الزامی است. به سر کردن روسری نیز رفتار خوبی است اگرچه اجباری نیست.  
  • مردم این کشور هنوز به روسیه علاقه مند هستند و روسی زبان دوم مردم این کشور محسوب می‌شود. به هر حال این کشور در سال ۱۹۱۶ بوسیله قوای روس آزاد شده است.
  • در اتوبوس‌ها و مکان‌های عمومی بسیار مرسوم است که مردم جای خود را به افراد مسن و نیز زنان می دهند یا هنگام ورود به اماکن ابتدا از خانم‌ها می‌خواهند که وارد شوند. از این نظر فرهنگی شبیه ایرانیان دارند.

کلیسا در ارمنستان

  • از بلند صحبت‌کردن در کلیسا به شدت بپرهیزید.
  • از عکس گرفتن و یا هر گونه عملی که بی‌احترامی به نمادهای مذهبی به نظر برسد، خودداری نمایید.
  • قوانین راهنمایی و رانندگی در ارمنستان برای خودروها و عابرین به دقت اجرا می‌شود. از راه رفتن در خیابان بپرهیزید و طبیعتا در پیاده‌رو راه بروید. در هنگام قرمز بودن چراغ، از خیابان عبور نکنید.
  • خوشبختانه تعداد بسیار اندکی از ارمنی‌ها در ایروان کمی فارسی بلدند و می‌توانند کمی در دادن اطلاعات به شما کمک کنند اما در بقیه نقاط این کشور هیچ راهی به جز تکلم به روسی یا ارمنی ندارید.

امنیت در ارمنستان

شهرهای ارمنستان مخصوصا ایروان امنیت خوبی دارند منتها رعایت احتیاط مخصوصا هنگام تاریکی لازم است. جیب بری و کیف زنی مانند همه جای دنیا ممکن است اتفاق بیفتد مخصوصا کنار باجه‌های ATM بانک‌ها، پس مراقب این مکان ها باشید.
یک مورد آزاردهنده در کنار فرودگاه ایروان اتفاق میفتد بدین ترتیب که برخی رانندگان خودروهای شخصی یا تاکسی متفرقه با معرفی خود به عنوان راننده تاکسی‌های فرودگاه، مبلغی حدود دو الی سه برابر بیشتر از شما دریافت می‌کنند. به اینگونه افراد هرگز اطمینان نکنید حتی اگر کیف شما را داخل ماشین گذاشتند، کیف را بردارید و به سراغ تاکسی‌های فرودگاه بروید.

 

پارک ایروان

سلامت در ارمنستان

ارمنی‌ها مردم مهمان‌نوازی هستند و ممکن است آنقدر غذا جلوی شما بگذارند که چندساعتی مشغول خوردن شوید. بهتر است حد خوردن را رعایت کنید وگرنه دچار دل درد و بیماری‌های پرخوری می‌شوید. غذاها و آب این کشور سلامت و کیفیت بسیار خوبی دارند و از این نظر مشکلی نخواهید داشت.
توجه: سیگار کشیدن در اغلب مکان عمومی ممنوع است و بهتر است در انتخاب کافه یا رستوران دقت کنید که اجازه سیگار کشیدن دارید یا نه.

توصیه‌های عمومی سفر

ما در هنگام مسافرت به کشورهای دیگر، سفیر فرهنگی ایران هستیم. از توهین به پرچم و نمادهای ملی کشور مقصد به شدت خودداری فرمایید.
رعایت اصول زندگی اجتماعی که در همه جا مورد احترام است: مثلا از اشاره به افراد و لمس دیگران بدون اجازه خودداری نمایید، به غریبه‌ها لبخند نزنید و ... . همینطور از بلند حرف زدن بپرهیزید.
از صحبت در مورد مسائل سیاسی هر کشور بپرهیزید.
سعی کنید نقشه‌ی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید.

 

توریست در ارمنستان
بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد می‌شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.
در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است.
قبل از ورود به هر کشوری در مورد ممنوعیات ورود دارو به آن کشور تحقیق کنید تا مشکلی ایجاد نشود. در بعضی کشورها وارد کردن یک برگ استامینوفن هم غیرقانونی است.
تا حد امکان، از اعتماد به دیگران خودداری نمایید.
حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح "توی چشم نباشید". کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.
از هرگونه دعوا دوری کنید.
شماره و آدرس سفارت ایران در ارمنستان ، کنسولگری‌های ایران  و شماره‌های ضروری هر کشور را به همراه داشته باشید.

دیدگاه‌ها

تصویر عباس

من دوبار به ارمنستان سفر کرده ام. 6 و 2 سال پیش . و به بیش از 10 کشور جهان سفر کرده ام. در این مدت برخورد ماموران ارمنی باا ایرانی ها خیلی فرق کرده(که شاید مشکل از خودمان باشد) اما آن ها را مردمی عصبی دیدم با بروکراسی گمرکی و مرزی بسیار طولانی (3ونیم ساعت برای ورود با ارمنستان از مرز زمینی با خودرو شخصی) . جای خاصی هم برای دیدن نداره. (درمقابل خیلی کشورهای دیگه) . اما برخی از مردم واقعا خوب بودند. فرهنگ رانندگی شون بسیار عالی . و اگه ازشون کمک بخوای دریغ نمی کنن. دومین مردم افسرده جهان هستن. کمتر لبخند رو لب هاشون می بینی. من دیگه به ارمنستان سفر نمی کنم.

افزودن دیدگاه جدید