تفریح و سرگرمی در مالزی

Body: 

خرید در مالزی

واحد پول مالزی رینگت نام دارد که البته با علامتی شبیه دلار آمریکا نشان داده می‌شود. هر رینگت تقریبا برابر با ۱۰۰۰ تومان ایران است که البته ممکن است در زمانی که شما سفر می‌کنید متفاوت باشد. برای اطلاع از نرخ دقیق به صرافی مراجعه کنید.
به طور کلی قیمت‌ها در مالزی در سطح متوسطی قرار دارند. اگرچه نسبت به کشورهای همسایه مانند تایلند و اندونزی معمولا گرانتر است. اگر کم‌خرج سفر کنید و سراغ رستوران‌های لوکس نروید با حدود ۵۰ رینگت در روز می‌توانید در مالزی سپری کنید در غیر اینصورت اگر طالب غذای عالی و هتل های پنج ستاره و سفرهای داخلی با هواپیما و ... باشید، هزینه ها ممکن است تا ۴۰۰ رینگت در روز هم بیشتر بشوند.
مالزی کشور خوبی برای خرید لباس و وسایل الکترونیکی مانند ساعت و کامپیوتر با قیمت‌هایی رقابتی است. البته سطح قیمت‌ها در شهرهایی مانند کوالالامپور قطعا بیشتر خواهد بود تا شهرهای کوچکتر ولی با توجه به نزدیکی جغرافیایی مالزی با کشورهایی چون تایوان، چین و ژاپن خرید برخی ابزار الکترونیکی در این کشور صرفه اقتصادی هم خواهد داشت. مقایسه سطح قیمت های داخل ایران و مالزی با استفاده از وب‌سایت های فروش آانلاین به راحتی امکان پذیر است و منطقی است پس از مقایسه قیمت و کیفیت کالاها اقدام به خرید نمائید.

غذا و رستوران در مالزی

مالزی محل برخورد فرهنگ های آشپزی مالایی ها، چینی‌ها و هندی هاست، سه فرهنگی که به غذا و آشپزی اهمیت بسیار زیادی قائل می‌شوند. به طور کلی مردم مالزی به آشپزی خودشان افتخار می‌کنند و هر شهر و روستا و منطقه‌ای غذاهای خاص خودش را دارد. یک سفر گردشگری با چشیدن غذاهای محلی قطعا به یاد ماندنی‌تر خواهد بود. پس غذاهای محلی مالزی را از دست ندهید.
اغلب غذاهای محلی با قاشق و چنگال صرف می‌شوند اگرچه برای خوردن برخی غذاها که به غذاهای چینی نزدیک‌ترند، از چوب استفاده می‌شود. بهداشت رستوران‌های مالزیایی خوب و استاندارد است. منتها موقع خریدن یخ از کنار خیابان مراقب باشید یخ ها آلوده نباشند. به طور کلی خریدن بلوک‌های یخی از کنار خیابان توصیه نمی‌شود.
ارزان‌ترین جا برای غذاخوردن کافه‌ها و فروشنده‌های دوره‌گرد هستند که از قهوه و چای گرفته تا انواع فست فودها و غذاهای محلی و بستنی جات را می فروشند. این مکان‌ها اغلب تا دیروقت باز هستند و در دسترس و از نظر بهداشتی هم وضعیت تقریبا مناسبی دارند.
رستوران‌‌‌ها غذای با کیفیت بالاتری عرضه می‌کنند و بالتبع غذا خوردن در آن‌ها گران‌تر است. فست فودهای بین المللی مانند مک‌دونالد و KFC را هم می توان در شهرهای پرجمعیت پیدا کرد.

آشپزی مالایی

استفاده از تکه های بزرگ میوه و سبزی تازه، بدون وسواس در اندازه و شکل و بهره گرفتن از انواع ادویه، مخصوصا «هل» و «سنا» از خصوصیات بارز این نوع آشپزی است.

معروف ترین غذاها و چاشنی های مالایی

  • نسی لاماک یا برنج خامه ای: غذای محبوب مالایی‌ها برای صبحانه که با استفاده از برنج و شیر نارگیل تهیه شده و در کنار تکه‌هایی از خیار و بادام زمینی سرو می شود.
  • ردانگ: خورشت گوشتی که در خمیر ادویه‌دار خوابانده شده باشد. ردانگ را معمولا با گوشت گاو درست می کنند اگرچه در سال‌های اخیر گوشت مرغ و گوسفند هم مورد استفاده قرار گرفته اند.
  • سس فلفل سامبال: که یک نوعش با میگو یا ماهی های مرکب درست می شود و نوع دیگری از آن پر از شکر و پیاز و فلفل همراه با ماهی های کوچک خشک شده هست!
  • کباب گوشت ساتای: که معمولا با گوشت گاو یا مرغ تهیه می‌شود. فرق این کباب با کباب‌های معمولی به خاطر سس بسیار تند بادام زمینی است که در آن استفاده شده است.

آشپزی پرانکان/ نونیا

در منطقه‌ی پرانکان بیشتر از این نوع آشپزی که ترکیبی از آشپزی مالایی و چینی است، استفاده می‌شود.
از غذاهای متداول این فرهنگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آیام پونته: که ترکیبی از مرغ و سویا و شکر و ادویه است. طعم شیرین و ملایم آن سبب شده تا غذای روزمره‌ی ساکنان این نواحی گردد.
  • سوپ کمبینگ: که یک سوپ بسیار مقوی پر از گوشت گوسفند و گیاهان معطر است که به آرامی طبخ داده می‌شود و طعم بسیار مطبوعی دارد.
  • کیک کروپوک لکور: که از ماهی خمیر شده تهیه شده و همراه با سس داغ سرو می‌شود.
  • خوراک لوبیا و میگو یا خرچنگ: مالزیایی ها خیلی در درست کردن این غذا تخصص دارند و به خاطر درست کردن همچین غذایی به خودشان افتخار می‌کنند! این غذا با سس تندی سرو می‌شود که کمی خوردنش را مشکل می‌کند اما بسیار خوشمزه و لذیذ است.

آشپزی چینی

آشپزی چینی که نشات‌گرفته از فرهنگ جنوب چین است، به طورگسترده‌ای در مالزی رواج دارد. برنج خشک (منظور برنج شفته نشده است مانند برنج دم کشیده ولی بدون روغن) و میگو و ادویه از مهم‌ترین مواد مورد استفاده در غذای چینی است.

برخی غذاهای معروف چینی که در مالزی سرو می‌شوند بدین قرارند:

  • چوی کوا: که شامل برنج و شلغم پخته و سس تند است.
  • چلومرغ: که شبیه چلومرغ ایرانی است منتهی بسیار تندتر!
  • هوکِن‌می: که در کوالالامپور با سس سبوس و گوشت چرخ کرده سرو می‌شود ولی در شهرهای دیگر ممکن متفاوت باشد.

 توجه داشته باشید که اکثر رستوران‌ها و فست فودهای مالزی با توجه به مسلمان‌بودن اکثریت مردم این کشور غذای حلال سرو می‌کنند، اما رستوران‌های چینی اینطور نیستند. رستوران‌های حلال با تابلوی «حلال» مشخص شده‌اند.

افزودن دیدگاه جدید