معرفی مالزی

Body: 

شبه‌جزیره مالزی، کشوری در حال توسعه است با تپه‌ها و جنگل‌های پر درخت، آب و هوایی استوایی همراه با بادهایی موسمی که در جنوب‌شرقی آسیا، جنوب تایلند و شمال اندونزی قرار دارد. مالزی جمعیتی برابر با ۳۰ میلون نفر دارد که بیشتر آنها مسلمان هستند. این کشور به علت داشتن سواحل زیبا، طبیعت دل‌انگیز و جزایر و صدها جاذبه‌ی دیگر، به یکی از مقاصد گردشگری مردم مختلف جهان به خصوص ایرانیان تبدیل شده است. مالزی سالانه پذیرای بیش از ۲۳ میلیون گردشگر از سرتاسر جهان است.
سیستم حکومتی در این کشور پارلمانی پادشاهی است که از الگوی حکومتی انگلستان وام گرفته شده و اداره کشور بر عهده‌ی نخست وزیر است.
این کشور از لحاظ جغرافیایی دو تکه‌ی جدا شده توسط دریای چین است که مجموعا ۱۳ استان را شامل می شود که نژادهای مالایی، چینی، هندی و غیره را در بر گرفته‌اند. اگرچه اسلام دین رسمی مالزی است ولی این کشور را می‌توان یک جامعه‌ی چند مذهبی به شمار آورد. خصوصیت مهم مردم این کشور خونگرمی و مهربانی و مهمان‌نوازی آنهاست که خاطرات خوشی را در اذهان گردشگران برجای می‌گذارد.

تاریخچه مالزی

شبه جزیره مالزی از جایگاه مهمی در مسیرهای تجاری بین چین و خاورمیانه برخوردار بوده از این رو به آن لقب شبه جزیره‌ی طلایی داده بودند. اسلام از قرن نهم وارد مالزی شد و اثر عمده‌ای در فرهنگ و معماری مالزی برجای گذاشت. ساختمان ها و قصرهای باشکوهی که از آن دوران بر جای مانده‌اند، امروزه پذیرای میلیون ها گردشگر از سراسر جهان هستند.
از جمله مکان‌های دیدنی و تاریخی مالزی می توان به مسجد سلطان صلاح الدین عبدالعزیز شاه، روستای فرانسوی، میدان استقلال، دژ نظامی پورتا دو سانتیاگو، غارهای بَتو، قصر سلطنتی ملاکا، کاخ چه اونگ و ... اشاره کرد.

طبیعت و جغرافیای مالزی

مالزی متشکل از دو بخش جدا از هم، به عنوان شصت و هفتمین کشور بزرگ دنیا مساحتی بیش از ۳۲۹ هزار کیلومتر مربع داشته و با کشورهایی چون تایلند، اندونزی، برمه، سنگاپور و ویتنام دارای مرز آبی و خاکی است.
قرار داشتن این کشور در اطراف خط استوا سبب شده تا آب و هوایی کاملا استوایی را شاهد باشیم که از ویژگی‌های آن می‌توان به گرم و شرجی بودن در تمام طول سال اشاره نمود. متوسط دمای کشور در طول سال ۲۷ درجه و متوسط بارش تقریبا ۲۵۰ سانتی‌متر است. البته آب و هوای دو بخش جدا از هم این کشور کمی متفاوت بوده و تحت تاثیر جریان‌های هوایی متفاوتی هستند.

مالزی جزء کشورهایی است که تغییرات آب و هوایی کره زمین به شدت بر روی آن اثر گذاشته است بطوریکه اثرات پدیده ال‌نینو ( تلفظ صحیح «ال‌نینیو» است که به تدریج یک بخش حذف شده) و گرم شدن تدریجی کره زمین - همچون خشک‌سالی‌ها، بالا آمدن آب دریا و افزایش میران بارندگی فصلی و احتمال بیشتر وقوع سیل و طوفان و ... - را می‌شود به وضوح مشاهده نمود.

دیدنی‌ها و شهرهای توریستی مالزی

از جاذبه‌های طبیعی مالزی می‌توان به پارک‌های ملی این کشور اشاره کرد. شما می‌توانید در یکی از این پارک‌ها هتلی را انتخاب کنید و از طبیعت بسیار زیبای آنها لذت ببرید. البته گزینه دیگری با هزینه‌ی بیشتری هم هست؛ اینکه فقط با یک نفر راهنما به دل طبیعت بزنید!
جزایر زیبای مالزی هم مقصد بسیاری از گردشگران است. جزایری چون «لنکاوی» (که خواهرخوانده جزیره کیش در ایران است)، تیومان، ردانگ و ترنگانو توریستی‌ترین جزایر مالزی می‌باشند. توجه داشته باشید آب و هوای قسمت‌های جنگلی مالزی استوایی و بسیار گرم و مرطوب است. اما خوشبختانه سایه درختان مکان های خنک زیادی در اختیار شما خواهند گذاشت. البته اگر آب و هوای خنک تر را می‌پسندید، می توانید به مناطق مرتفع مالزی در بخش غربی این کشور سفر کنید و یا لذت کوه نوردی را در بالارفتن از کوه کینابالو بچشید.
مالزی به خاطر سواحل زیبا و دست نخورده‌ی شنی خود نیز معروف است. اگر قصد شنا و یا غواصی دارید حتما به این سواحل مخصوصا کناره های جزیره سیپادان مراجعه کنید.

  • جورج‌تاون، مرکز استان پنانگ به عنوان قطب فرهنگی و آشپزی مالایی با داشتن جاذبه‌هایی چون عمارت زیبای Cheong Fatt Tze و پیراناکان، مسجد کاپیتان کلینگ و موزه اسلامی و همینطور طبیعت زیبای خود در کنار فرهنگ غنی آشپزی، جزء محبوب‌ترین نقاط مالزی از نظر جذب گردشگر می‌باشد.
  • شهر ایپو که مزارع چای معروفی نیز دارد، به خودی خود زیبا بوده و معماری شهری منحصربفردی دارد. از دیدنی‌های این شهر زیبا می‌توان به معبد Kek Lok Tong و غار پراک اشاره نمود. بطورکلی این شهر را دوستداران طبیعت‌گردی و ورزش بسیار دوست دارند.
  • در شهر کوچینگ نیز می‌توانید به معبد مشهور سان‌سی و تواپک کونگ، موزه اسلامی و قلعه مارگریتا و البته بازار آخرهفته سر بزنید. اسکله کوچینگ یکی از زیباترین و شلوغ‌ترین نقاط شهر است.
  • شهر ساحلی کوانتان با داشتن سواحل بسیار زیبا و چندین جزیره کوچک در اطراف خود و همینطور آبشارها و پارک‌هایی دارای حیات‌وحش، مسجد زیبای ایالتی و شهرک مشهور سونگای لمبینگ یا الدورای شرق، نیاز چندانی به تبلیغ دیدنی‌ها و جذابیت‌های خود جهت گردشگران خارجی ندارد! دیدار از این منطقه‌ی زیبا را حتما در برنامه‌ی سفر خود بگنجانید.
  • کوتاکینابالو یا کی‌کی را بسیاری به سبب وجود پارک ملی تانکو عبدالرحمن می‌شناسند. ۵ جزیره کوچک و بزرگ که در فاصله‌ی نزدیکی از ساحل شهر قرار داشته و گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. دهکده فرهنگی، تفریحی ماری‌ماری، باغ ارکیده و ساحل تانجونگ آرو از دیگر جذابیت‌های این شهر هستند.
  • جی‌بی یا جوهر بهرو شهری در جنوبی‌ترین نقطه مالزی و هم مرز با سنگاپور است که بازار ارزانی نیز دارد. مسجد و قصر سلطان ابوبکر و دهکده ارکید و پارکهای دانگا ورلد و تامان میردکا از دیدنی‌ترین نقاط این شهر هستند.
  • ملاکا یا شهر همیشه در استعمار مالزی، فضایی کاملا اروپایی داشته و حتی دارای مونوریل نیز می‌باشد! از دیدنی‌های این شهر غربی مالزی می‌توان به موزه معماری، کلیسای سنت پائول، معبد چنگ‌هوون‌تنگ، میدان زیبای هلندی و رودخانه ملاکا اشاره نمود.

مردم و فرهنگ مالزی

زبان در مالزی

زبان رسمی مردم مالزی، مالایی است. زبانی که تقریبا در اندونزی هم صحبت می شود. البته زبان بعضی نواحی کمی با زبان رسمی مرکز فرق دارد. زبان انگلیسی جزو زبان هایی است که از مراحل اولیه آموزش در مدارس مالزی تدریس می شود و بسیاری از مردم با حداقلی از انگلیسی آشنا هستند. قابل ذکر است برخی مردم مالزی به زبان‌های عربی و چینی و زبان هندی تامیل هم قادر به صحبت کردن هستند.

جشن‌ها در مالزی

فرهنگ مالزی ترکیبی از فرهنگ‌های مختلف چینی، مالایی، اسلامی و غربی است. همین تعامل فرهنگی و مذهبی باعث شده مردم این کشور از هر بهانه‌ای برای جشن گرفتن استفاده کنند. جشن عید فطر و کریسمس، جشن سال نوی چینی، جشن هندوها، جشنواره چراغ دریایی و چندین و چندین مناسبت محلی دیگر، کشور را به سرزمین جشن‌ها تبدیل کرده است.

نظام سیاسی

سیستم سیاسی مالزی، نوعی پادشاهی انتخابی بصورت دوره‌ای است. این سیستم با نظام پارلمانی دموکراسی شباهت‌های بسیاری دارد و به نوعی مؤلفه‌های نظام پارلمانی را از دوره استعمار انگلیس به ارث برده است.
پادشاه مالزی که نقشی تشریفاتی در اداره دولت دارد، هر پنج سال از طریق حاکمان ۹ ایالت کشور انتخاب می‌شود. (۴ ایالت از این قاعده مستثنی بوده و حق رای ندارند.) البته مرسوم این است که پادشاه به طور چرخه‌ای از هر کدام از این ۹ ایالت انتخاب شود.
از جمله اختیارات پادشاه می‌توان به اختیار رسمی در مقام فرماندهی کل نیروهای مسلح، تنفیذ نخست‌وزیر، نصب قضات دادگاه‌های عالی و ایالتی و انتخاب ۴۰ نفر برای مجلس سنا اشاره نمود. کابینه مالزی نیز توسط نخست‌وزیر با رای مجلس تعیین شده و نقش اصلی در اداره امور کشور را بر عهده دارد.

خدمات ارتباطی در مالزی

تلفن و موبایل

پیش‌شماره تلفن کشور مالزی ۶۰ است. سرویس رومینگ شرکت های همراه اول و ایرانسل در مالزی فعال است و می‌توانید از سیم‌کارت خودتان در این کشورها استفاده کنید. البته در صورت تمایل امکان خرید سیم کارت‌های ارزان‌قیمت شرکت‌های مخابراتی در مالزی وجود دارد. در صورت خرید این سیم‌کارت‌ها از فروشنده بخواهید سرویس‌های پیش‌فرض را غیرفعال کند تا متحمل هزینه‌ی اضافی نگردید.
سیستم مخابراتی مالزی بسیار گسترده و پیشرفته بوده و شامل چهار شرکت ماکسیز، دیجی، سل‌کام و یو موبایل است. این سیستم از شبکه‌های مبتنی بر 4G , GSM 900 ، 3GP، GSM 1800  و EDGE پشتیبانی می کند.

اینترنت

مالزی جزو اولین کشورهای دنیا در ارائه اینترنت پرسرعت 4G است. اینترنت بی‌سیم تقریبا در همه‌ی هتل‌ها و رستوران‌ها و فست‌فودهای مالزی برقرار است که برای ارائه اینترنت مبلغی دریافت می کنند یا کارت‌های اینترنت وای‌فای به فروش می رسانند. فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور نیز دارای اینترنت بی‌سیم رایگان است.

پست

بسیاری از سرویس‌های پستی بین المللی مانند فدکس، DHL و UPS در شهرهای بزرگ کار می‌کنند، اگرچه می‌توانید با استفاده از شرکت پست مالزی با قیمت مناسب‌تری، بسته‌های پستی خود را به سراسر جهان ارسال کنید. دفاتر پستی از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر روزهای غیرتعطیل آماده ارائه خدمات پستی هستند.

منابع و اطلاعات بیشتر: 

افزودن دیدگاه جدید