معرفی هند

Body: 

کشور پهناور هندوستان با قرار داشتن در جنوب آسیا بخش اعظم جنوب قاره آسیا و شبه قاره هند را به خود اختصاص داده و با جمعیتی حدود یک میلیارد نفر دومین کشور پرجمعیت دنیا پس از چین به شمار می‌رود. پایتخت این کشور بزرگ، شهر «دهلی‌نو» بوده و شهر بمبئی با جمعیتی حدود ۱۴ میلیون پرجمعیت‌ترین شهر در این کشور است. بسیاری از شهرهای هند جمعتی بیشتر از یک میلیون نفر دارند که با توجه به جمعیت میلیاردی این کشور قابل درک است.
سرزمین هندوستان همچون دیگر کشورهای مشرق زمین مهد آداب و رسوم و سنت‌های کهن و پرباری است که ریشه در گذشته‌های این کشور دارد. در هند مردمی با فرهنگ‌ها، نژادها، زبان‌ها و آیین‌های گوناگونی در کنار هم زندگی می‌کنند. سال‌های بسیار حضور فرهنگ فارسی در شبه قاره هند، باعث تاثیرپذیری بسیار فرهنگ آنها از ایران به خصوص در عرصه زبان و ادبیات شده است به طوری که شاعران بزرگی همچون بیدل دهلوی، امیر خسرو دهلوی و اقبال لاهوری از شاعران فارسی‌زبان شبه‌قاره هند بوده‌اند. زبان فارسی هنوز به عنوان زبان خارجی در مدارس این کشور تدریس می‌شود.
تاریخ بسیار غنی کشور هند و تنوع فرهنگی و جغرافیایی این سرزمین باعث جذب گردشگرانی از نقاط مختلف دنیا به این سرزمین می‌گردد. جاذبه‌های تاریخی بسیاری همچون بناهایی از دوره‌های استعمار این کشور و معابد بسیار زیبای بودایی و هندو در این کشور به چشم می‌خورد. گستردگی این کشور باعث تنوع جغرافیایی در بخش‌های مختلف آن شده است به طوری که در هند از مناطق گرم و مرطوب ساحلی تا کوه‌های پوشیده از برف را می‌توان دید و در تمام فصول مناظر طبیعی بسیار زیبا به چشم می‌خورد که این کشور را در هر فصلی از سال پر از گردشگران خارجی می‌سازد.

تاریخچه هند

سرزمین هند پیشینه تاریخی بسیار طولانی دارد و از سالیان بسیار دور و از  بیش از ۵۵ هزار سال پیش انسان‌های مدرن امروزی در این سرزمین می‌زیسته‌اند. حضور آریایی‌ها در این سرزمین با تاثیراتی از جنبه‌های مختلف فرهنگی، دینی و... همراه بوده است و امپراطوری‌های این کشور از پادشاهان ایرانی بخصوص هخامنشیان بسیار الهام گرفته‌اند به طوری که پیکره‌ی چهار شیر که نماد ملی این کشور است بسیار الهام گرفته از معماری تخت جمشید است.
این کشور سال‌ها تحت سلطه‌ی پادشاهان فارسی زبان، پرتغالی، فرانسوی و بریتانیایی بوده است که در این میان انگلیسی‌ها آخرین استعمارگران در این سرزمین بودند و سرانجام پس از حدود یک قرن انگلیس از این کشور خارج شد و در سال ۱۹۵۰ هند رسما به استقلال دست یافت.
در طول تاریخ کهن این سرزمین، بناهای تاریخی بسیاری توسط پادشاهان هندی و دیگر کشورهای استعمارگر هند در این سرزمین بنا شده است. تاج محل با معماری بسیار زیبا از مشهورترین بناهای ساخته شده در هند است که توسط شاه جهان و با معماری ایرانی بنا شده است. بنای یادبود ویکتوریا که توسط انگلیسی‌ها ساخته شده است، هوامحل که به قصر بادها نیز شهرت دارد، بسیاری بناهای تاریخی دیگر و معابد تاریخی در شهرهای این کشور از جمله بریهادیشوارا، ماهابودهی و‌... از جاذبه‌های تارخی این کشور برای گردشگران است.

جغرافیا و طبیعت هند

کشور هندوستان در جنوب آسیا واقع شده نیمه جنوبی آن با آب‌های اقیانوس هند، خلیج بنگال و دریای عرب محصور شده و نیمه‌ی شمالی خاک این کشور در میان خشکی‌ها قرار گرفته و با کشورهای پاکستان، چین، بوتان، نپال، تبت، برمه و بنگلادش مرزهای زمینی دارد. این کشور که از نظر وسعت جغرافیایی از بزرگترین کشورهای جهان به شمار می‌رود و مناطق کوهستانی، جلگه، دشت، کویر و جنگل‌های بسیاری را دربر می‌گیرد.
این تنوع جغرافیایی، تنوع زیستی و گیاهی را نیز برای این کشور به همراه داشته است. آبشارهای بسیاری از رشته‌کوه‌های این کشور سرچشمه می‌گیرد که یکی از بلندترین آنها آبشارهای جاگ است. رشته کوه‌های غربی و دریاچه‌ها نیز از جاذبه‌های طبیعی این کشور می‌باشند.
وجود بخش‌های کم‌ارتفاع و ساحلی و همچنین قله‌های برفی رشته کوه‌های هیمالیا در این کشور نشان دهنده تنوع آب و هوایی کم نظیر در کشور هند است. این تنوع آب و هوایی باعث می‌شود تمام فصول آب و هوایی را بتوان در هند تجربه نمود.

بهترین وقت سفر به هند

گستردگی آب و هوایی در هند باعث شده است در تمام فصول سال بخش‌هایی از کشور دمایی معتدل و خنک که مناسب برای سفر و گشت و گذار است، داشته باشد. اما به طور کلی فصل‌های سرد سال برای سفر مناسب‌ترند که ماه‌های دسامبر تا فوریه را دربر می‌گیرد. در فصل گرم شهرهای کوهستانی و مرتفع این کشور که از دریا فاصله دارند با توجه به آب و هوای خنک شان بیشتر مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرند و نواحی ساحلی به خاطر گرما و رطوبت بسیار زیاد در این فصل طرفداران زیادی ندارد. در فصل معتدل و سرد داستان برعکس می‌شود، نواحی ساحلی و شهرهای جنوبی کشور با هوایی معتدل و خنک گردشگران بیشتری را به سمت خود می‌کشاند.
با توجه به این گستردگی آب و هوایی بهتر است به زمان برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای ملی یا مذهبی نیز توجه کنید. جشن‌هایی همچون جشن عید پاک، جشن راماناوامی، جشن ناگ پانچامی، جشن ناوراتری و بسیاری جشنواره‌های دیگر از جمله جشن‌های مردم هند هستند که با مراسمی شاد و همراه با موسیقی برگزار می‌شوند.

شهرها و مراکز توریستی هند

کشور هندوستان هر ساله با جذب حدود هفت میلیون گردشگر درآمدهای بسیاری را از صنعت توریسم به دست می‌آورد. پیشینه تاریخی این سرزمین با حکومت امپراطوری‌های مختلف در کنار گستردگی جغرافیایی و تنوع آب و هوایی این کشور سبب شده بسیاری از شهرهای هند در تمام طول سال پذیرای گردشگرانی از نقاط مختلف جهان باشند. این کشور در زمینه پزشکی از قطب‌های صاحب نام در جهان و آسیا می‌باشد و گردشگران بسیاری را نیز در این زمینه به خود جذب کرده است. صنعت توریست سلامت این کشور روز به روز توسعه یافته و الگویی برای کشورهای منطقه و جهان به شمار می‌رود.
طبیعت چهارفصل کشور هند را نمی‌توان بی‌تاثیر در جذب گردشگران بسیار به این کشور دانست. کوه، دشت، جنگل، رودخانه و دریا همه و همه در این کشور دیده می‌شود. بخش‌های کوهستانی این کشور و همچنین آبشارهای بسیار زیبا در رشته کوه‌های غربی و رشته کوه‌های هیمالیا، دریاچه‌های زیبا و حیات‌وحش منحصر به فرد در هند گردشگران بسیاری را به قصد بازدید از این مناظر طبیعی راهی این کشور می‌کند. نیمی از خاک این کشور توسط آب‌های اقیانوس و دریا احاطه شده که خطوط ساحلی بسیاری را در این کشور پدید آورده است. ساحل ۱۲ کیلومتری مارینا در شهر چنای از بزرگترین سواحل در جهان است. سواحل شهر بمبئی نیز از دیگر سواحل توریستی در این کشور است.
تفریحات و ورزش‌هایی چون کوه‌نوردی و صخره‌نوردی در رشته کوه‌های هیمالیا و دیگر بخش‌های کوهستانی کشور هند، قایق سواری، کایاک‌رانی و مسابقات قایق‌رانی در رودخانه‌های خروشان و بخش‌های ساحلی هند از دیگر جاذبه‌های این کشور است که علاقه‌‌مندان بسیاری دارد.
شهرهای این کشور بخصوص مراکز حکومت‌های استعماری اکنون نمایشگاهی از آثار تاریخی دوره‌های مختلف‌اند که در نقاط مختلف این کشور پهناور گسترده شده‌اند که به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.
دهلی: پایتخت این کشور و از قدیمی‌ترین شهرهای جهان محسوب می‌شود. این شهر که در گذشته ویرانی‌های بسیاری را پشت سر گذاشته اکنون ترکیبی از فرهنگ و آداب و رسوم کهن است که در کنار زندگی مدرن امروزی چهره‌ای متفاوت به خود گرفته است. شهر دهلی با تاریخی پر فراز و نشیب، پادشاهانی با ادیان متعددی به خود دیده که امروزه مساجد، معابد و کلیساها بخش مهمی از جاذبه‌های تاریخی در این شهر را به خود اختصاص داده‌اند.بناهای تاریخی بسیاری شامل قلعه سرخ، کاخ ریاست جمهوری راشتراپاتی بهاوان، قلعه کهنه هند، آرامگاه همایون، قلعه «تغول‌آباد» و «مغول گاردن» تنها بخش بسیار کوچکی از بناهای تاریخی در این شهر است که همواره مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد. جاذبه‌های تاریخی در این شهر به قدری زیاد است که برای دیدن تمام آنها سفری یک هفته‌ای به این شهر نیز شاید کافی نباشد.
آگرا: سومین شهر بزرگ هند می‌باشد که در کنار رودخانه «یامونا» قرار گرفته است. این شهر در زمان حکومت «اکبر»، پادشاه بزرگ امپراتوری مغولی هند، و «جهانگیر» و «شاه جهان» اهمیت بسیاری یافته و پایتخت بوده است و به همین دلیل این شهر را در گذشته «اکبرآباد» نیز نامیده‌اند. مهمترین بنای تاریخی هند تاج‌محل است که در این شهر قرار گرفته است.

از دیگر بناهای تاریخی در این شهر قلعه آگرا، برج یاسمین، باغ «رام» را می‌توان نام برد.
بمبئی که در سال ۱۹۹۶ نام آن به «مومبای» تغیر یافت، بزرگترین بندر در غرب کشور هند است. این شهر که امروزه مرکز بزرگ تجاری، فرهنگی و گردشگری در کشور هند است، در گذشته مرکز بخش‌های حکومتی انگلیس بوده است. از حضور انگلیسی‌ها در این شهر، ساختمان‌های تاریخی مجلل و با شکوهی به یادگار مانده است. دروازه هند یکی از معروف‌ترین این بناهاست که به عنوان یادبود سفر پادشاه جورج چهارم و همسرش ماری در این شهر بنا شده است. هتل بسیار مجلل تاج محل با معماری بسیار زیبا از دیگر بناهای دیدنی این شهر است که در روبه روی دروازه هند قرار گرفته و گردشگران بسیاری را جذب خود می‌کند. این شهر مکان‌های دیدنی همچون غار فیل‌ها با حجاری‌های بسیار زیبا، خسرو باغ، تفریحگاه ساحلی چپاتی، حاجی علی درگاه و بسیاری دیگر را در خود جای داده است.

شهر بمبئی از گذشته مرکز آموزشی مهمی در هند بوده است و دانشگاه این شهر با داشتن تعداد بسیار زیادی از رشته‌های تحصیلی از بزرگترین و معتبرترین دانشگاه‌ها در کشور هند است.این شهر و شهر پونا امروزه مقصد بسیاری از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل هستند.
چنای کلانشهری ساحلی در بخش‌های جنوبی کشور هند است که انتخاب گردشگران برای آشنایی با جنوب هند است. ساحل مارینا در این شهر، سواحل شرقی شهر را در برمی‌گیرد که با طول ۱۲ کیلومتر از بزرگترین سواحل دنیاست. سواحل ادوارد الیوت و بریزی از دیگر سواحل زیبا در این شهر هستند. از آثار تاریخی این شهر به معابد هندو می‌توان اشاره کرد که دارای مناره‌های بزرگی که گوپرام نامیده می‌شوند، هستند. کلیساها و مساجد در این شهر از دیگر آثار تاریخی این شهر به شمار می‌روند.

جیپور در شمال غربی کشور قرار گرفته و با داشتن ساختمان‌هایی صورتی رنگ به شهر صورتی شهرت یافته است. از جاذبه‌های تاریخی این شهر به کاخ «جَل محل»، شهر قدیمی و رصدخانه قدیمی جانتار مانتار، معبد لکشمی محل اشاره کرد.

شهر پونا که در گذشته پایتخت امپراتوری ماراتا بوده است، اکنون به عنوان پایتخت فرهنگی ماهاراشترا شناخته می‌شود. این شهر که در نزدیکی بمبئی قرار دارد، با داشتن معابد بسیار و آثار تاریخی گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. البته اهمیت این شهر بیشتر به خاطر مراکز آموزشی و دانشگاهی آن است که باعث شده در زمینه IT و شرکت‌های تولیدی موقعیت پیشتازی داشته باشد. این شهر علاوه بر داشتن اقتصادی نیرومند، از شهرهای مطرح دانشگاهی کشور هند محسوب می‌شود.
کلکته از شهرهای مهم هند و پایتخت ایالت «بنگال غربی» در این کشور است و در گذشته پایتخت کشور هند نیز بوده است. در این شهر نیز بناهای تاریخی بسیاری به چشم می خورد که بنای یادبود ویکتوریا که به یاد پرنسس زیبای هندی، راجا، ساخته شده از زیباترین آنهاست. قلعه بسیار بزرگ انگلستان، کلیسای ارامنه، موزه هندی‌ها و باغ‌های بی بی دی بخشی از دیدنی‌های این شهر است که گردشگران بسیاری را جذب این شهر می‌کند.

مردم و فرهنگ در هند

مردم هندوستان با نژادها، فرهنگ‌ها، آیین‌ها و زبان و گویش‌های متفاوت در این کشور پهناور زندگی مسالمت آمیزی در کنار هم دارند. نژاد اکثر مردم هند دراویدی است و حدود نصف جمعیت این کشور به زبان هندو صحبت می‌کنند. فرهنگ غنی و چند لایه در این کشور همواره تحت تاثیر فضای مذهبی و معنوی حاکم بر این سرزمین بوده است. فرهنگ به جای مانده در این سرزمین دربردارنده‏‌ی گوشه‌هایی از فرهنگ‌های مختلف است که در گذر زمان در این سرزمین وارد شده و هر کدام تاثیری بر مردم این کشور داشته است. تاثیر ایرانیان بر ادبیات این کشور بخشی از این تاثیرات فرهنگی است که در روزگاران دور و با سلطه پادشاهان ایرانی روی داده است.
در هند فرقه‌های مذهبی گوناگونی وجود دارد اما اغلب مردم این کشور هندو هستند. ادیان اسلام و بودایی از دیگر ادیان پرطرفدار در هند پس از مذهب هندو می‌باشند. پیروان مذهب ایرانی زرتشتی در هند اگرچه تعداد کمی دارند اما از اقلیت‌های دینی مهم این کشور محسوب می‌شوند و حدود ۱۷ درصد از اقتصاد این کشور را در دست دارند.

زبان

در هند زبان هندی به عنوان زبان رسمی مردم این کشور اعلام شده است و از زبان انگلیسی و هندی برای ارتباطات رسمی و دولتی استفاده می‌شود. تعداد زبان‌هایی که در این کشور در بین مردم صحبت می‌شود بسیار زیاد است و هر ایالت زبان رسمی و ملی جداگانه ای برای خود دارد. در مجموع در هند چیزی حدود ۴۰۰ زبان وجود دارد که از میان آنها ۲۲ زبان به عنوان زبان‌های رسمی در ایالت‌های مختلف این کشور شناخته شده‌اند.
زبان فارسی و انگلیسی از تاثیرگذارترین زبان‌ها در این کشور بوده‌اند. زبان فارسی در دوره غزنویان وارد هند شد و در دوره‌ای نیز زبان رسمی در هند بوده و ادبیات این کشور را بسیار تحت تاثیر قرار داده است. پیش از سلطه انگلیس بر هندوستان زبان فارسی دومین زبان رسمی در این کشور بوده است. پس از سلطه انگلیسی‌ها و انجام امور دولتی و ارتباطات رسمی به زبان انگلیسی، این زبان به زبان دوم بسیاری از مردم هندوستان تبدیل شد و هم اکنون نیز بسیاری از مردم این کشور با زبان انگلیسی آشنایی دارند.

نظام سیاسی

نظام سیاسی در هند نظام جمهوری است که در سال ۱۹۵۰ پایه گذاری شده است. قانون اساسی نیز پس از استقلال این کشور تالیف شد که طبق این قانون دولت‌های ایالتی از اختیارات گسترده ای برخوردارند. رئیس جمهوری در هند به طور غیر مستقیم با رای پارلمان این کشور انتخاب می‌شود. سمت ریاست جمهوری اگرچه سمتی تشریفاتی در این کشور است اما اختیارات گسترده ای دارد و رئیس‌جمهور رئیس حکومت محسوب می‌شود. نخست وزیر بالاترین مقام اجرایی و ریاست دولت را دارا می‌باشد و حزبی که اکثریت آرا را در انتخابات به دست آورد نخست‌وزیر را تعیین می‌کند.

خدمات ارتباطی در هند

تلفن: با توجه به هزینه بالای رومینگ بهتر است در هند سیم‌کارت این کشور را خریداری کنید. برای خرید سیم‌کارت باید عکس و پاسپورت خود را به همراه داشته باشید و پس از خرید، سیم‌کارت حتما توسط فروشنده رجیستر شود. هم در فرودگاه و هم از برخی مغاره‌ها می‌توان سیم کارت خرید و پس از خرید نیز از فروشنده بخواهید اینترنت سیم کارت را نیز برای شما فعال کند. اپراتور ایرتل (Airtel) از بزرگترین اپراتورهای این کشور است و پشتیبانی و پوشش خوبی در سطح کشور دارد.
اینترنت: امروزه کیوسک‌های اینترنتی را در هر گوشه و کناری می‌توان یافت که اینترنت نسبتا ارزانی نیز ارائه می‌دهند که با توجه به سرعت آن هزینه نیز بالاتر می‌رود. در این کشور اینترنت بیسیم بسیار کم دیده می‌شود. فرودگاه‌های بزرگ اینترنت بیسیم ارائه می‌دهند اما رایگان نیست. برای استفاده از اینترنت در این کشور بهتر است سیم‌کارتی تهیه کرده و از اینترنت موبایل استفاده کنید.

تعطیلات در هند

تعطیلات سراسری در هندوستان تنها سه روز است که شامل ۲۶ ژانویه روز جمهوری، ۱۵ آگوست روز استقلال و ۲ اکتبر روز تولد ماهاتما گاندی می‌شود. با توجه به گوناگونی آیین‌ها و فرهنگ‌های مردم در هند، در هر ایالت این کشور تعطیلات رسمی دیگری نیز وجود دارد. برخی روزهای مهم برای مسلمانان از جمله عید قربان، عید فطر، میلاد پیامبراکرم و عاشورا نیز در برخی ایالت‌های هند که بیشتر ساکنین آنها مسلمان هستند تعطیل می‌باشد.

منابع و اطلاعات بیشتر: 

photos: + + + + + + +

افزودن دیدگاه جدید